fbpx
Cati tineri sunt ingrijorati de faptul ca stau prea mult timp pe smartphone-uri

Cati tineri sunt ingrijorati de faptul ca stau prea mult timp pe smartphone-uri

Acum ceva timp, Pew Internet a lansat un nou studiu cu privire la tineri si la timpul petrecut pe ecrane. Mai exact, tinerii (cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani) sunt ingrijorati de faptul ca petrec prea mult timp pe smartphone-uri.

Cei din generatiile vechi – care nu au crescut inconjurati de smartphone-uri, tablete si computere – stiu cum era inainte viata fara astfel de dispozitive si gaseau modalitati de a se distra fara a fi nevoie sa fie conectati tot timpul.

CITESTE SI:  Motorola anunta smartphone-urile Moto X Style si Moto X Play

Asta spre deosebire de tinerii din generatiile mai noi care practic sunt crescuti cu iPad-ul in fata lor. Cu toate acestea, se pare ca, in ciuda faptului ca cresc inconjurati de atata tehnologie, un studiu recent efectuat de Pew Internet a dezvaluit ca pana si tinerii incep sa se ingrijoreze cu privire la cat de mult timp petrec pe smartphone-urile lor.

Pe baza rezultatelor studiului, s-a descoperit ca 54% dintre tineri (cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani) sunt ingrijorati de faptul ca petrec prea mult timp pe smartphone-urile lor.

CITESTE SI:  Cum reduce Google emisiile de carbon si cum conserva mediul inconjurator

Studiul a dezvaluit de asemenea ca 52% dintre tinerii din Statele Unite au luat o serie de masuri pentru a incerca reducerea timpului petrecut pe smartphone-uri, cum ar fi prin limitarea folosirii retelelor sociale si a jocurilor video.

De fapt, studiul a mai dezvaluit ca 51% dintre tineri cred ca parintii lor petrec prea mult timp pe smartphone-uri si ca este dificil sa aiba o conversatie cu adultii din cauza faptului ca acestia sunt distrasi de smartphone.

CITESTE SI:  Deosebirile dintre iPhone-urile standard si cele Pro ale Apple din acest an

Este un studiu interesant si a venit la fix, pentru ca companiile incep sa introduca ceea ce acestea numesc initiative de bunastare sociala. Companiile introduc caracteristici in hardware-ul si software-ul lor care ii sprijina pe utilizatori sa ia o pauza din cand in cand.