Cati oameni planuiesc sa treaca la iPhone-urile din 2018

Destul de multi oameni planuiesc sa treaca la iPhone-urile din 2018

Un nou sondaj realizat de Loup Ventures arata ca destul de multi proprietari de iPhone-uri intentioneaza sa efectueze un upgrade la noul model din 2018, noteaza analistul Gene Munster.

Smartphone-urile companiei Apple devin tot mai scumpe, ceea ce inseamna ca, pentru proprietarii de iPhone-uri care doresc sa efectueze un upgrade, acest lucru ar putea fi destul de costisitor.

Cu toate acestea, se pare ca, in ciuda costurilor, upgrade-urile clientilor Apple par sa ramana oarecum constante, potrivit unui sondaj recent realizat de Loup Venture a lui Gene Munster.

Conform sondajului, s-a constatat ca 22% dintre proprietarii actuali de smartphone-uri Apple intentioneaza sa-si schimbe dispozitivele cu noile iPhone-uri care vor fi lansate in 2018.

Acest procent este usor mai mic fata de cel de anul trecut de 23%, dar o imbunatatire majora fata de 2016 cand doar 15% dintre cei chestionati au spus ca doresc sa treaca la un smartphone Apple nou.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca clientii care intentioneaza sa-si schimbe iPhone-urile si cei care pun practica asta sunt doua lucruri foarte diferite.

S-ar putea sa existe o varietate de factori care il vor determina pe client sa se razgandeasca si sa nu-si mai schimbe smartphone-ul Apple cu unul nou in 2018. Acestea fiind spuse, Munster sustine ca upgrade-urile de iPhone incep sa devina atat de previzibile incat el sustine ca investitorii ar putea incepe sa le vada ca pe un fel de abonament.

Unii analisti au prezis ca Apple se va bucura de o super-perioada cu lansarea lui iPhone X, desi nu pare sa se fi intamplat inca. Cu toate acestea, Munster a lasat usa deschisa posibilitatii ca acest lucru s-ar putea intampla in anul fiscal 2019, perioada despre care se zvoneste ca va fi cea in care Apple va lansa un iPhone X chiar mai mare.