fbpx

Cati GB de date a furat un adolescent australian din reteaua Apple printr-un hack

Cati GB de date a furat un adolescent australian din reteaua Apple printr-un hack

Un adolescent din Melbourne, Australia, a intrat se pare in reteaua corporativa a companiei Apple si a reusit sa descarce multi GB de fisiere si date securizate.

De asemenea, adolescentul australian a putut accesa conturile clientilor utilizand datele pe care le-a obtinut, inainte de a fi prins. Procedurile de natura legala citate intr-o noua stire de The Age au dezvaluit acest hack bizar.

Numele adolescentului australian nu a fost dezvaluit din motive de natura legala, dar acesta a pledat vinovat, se pare. Adolescentul australian a sustinut ca este un fan al companiei Apple si ca dorea sa lucreze la compania din Cupertino. Compania Apple a informat FBI anul trecut in privinta hack-ului.

CITESTE SI:  De ce n-ar fi o idee buna ca Uber sa aiba un sistem AI care detecteaza pasagerii beti

FBI a lucrat cu autoritatile australiene pentru a localiza hackerul. Deoarece compania Apple nu dorea o astfel de publicitate, potrivit unui procuror, cazul a fost pastrat in afara presei cu succes, pana la procedurile din instanta de la inceputul acestei saptamani.

Nu exista prea multe detalii despre hack in reteaua companiei in urma caruia s-au furat 90GB de date. Nu este clar cum a reusit adolescentul australian sa patrunda in reteaua corporativa a companiei Apple si ce tipuri de conturi si date a putut fura.

CITESTE SI:  Ce pret oficial au castile wireless OnePlus Buds

De asemenea, nu este clar daca aceasta bresa a fost limitata la Australia sau daca a fost raspandita in intreaga lume. Cand autoritatile au efectuat un raid asupra locuintei adolescentului australian anul trecut, acestia au gasit fisierele si datele furate din retea, intr-un folder denumit “hack hack hack” pe calculatorul sau.

CITESTE SI:  De ce Apple e data in judecata din cauza lui Apple Watch

Doua laptopuri Apple au fost confiscate, iar autoritatile au constatat ca aveau “chei autorizate” pentru a patrunde in reteaua companiei Apple.

De asemenea, nu se stie daca adolescentul australian a furnizat datele furate din retea altor parti. Se spune ca a vorbit despre hack cu altii pe WhatsApp, dar amploarea acestor conversatii nu este cunoscuta.