Cati dintre americani nu vor ca recunoasterea faciala sa fie reglementata si limitata

Cati dintre americani nu vor ca recunoasterea faciala sa fie reglementata si limitata

Un numar de americani au fost chestionati si au fost intrebati daca guvernul Statelor Unite ar trebui sa limiteze si sa reglementeze utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala.

Multi au ridicat problema utilizarii sistemelor de recunoastere faciala in public ca motiv de ingrijorare in ceea ce priveste viata privata. La urma urmei, ar trebui sa putem savarsi actiunile noastre zilnice fara sa ne ingrijoram cu privire la sistemele informatice si la oamenii din spatele acestor sisteme care ne pot recunoaste, nu?

CITESTE SI:  Rusia si Statele Unite construiesc o baza lunara

Cu toate acestea, interesant este faptul ca nu toata lumea e atat de ingrozita de recunoasterea faciala. Un sondaj online realizat de Centrul de Inovare a Datelor a dezvaluit ca majoritatea americanilor care au luat parte la sondaj nu pareau ca le pasa de necesitatea reglementarii si limitarii tehnologiei de recunoastere faciala.

De exemplu, atunci cand au fost intrebati daca guvernul Statelor Unite ar trebui sa limiteze si sa reglementeze utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala, 44,9% dintre americani nu au fost de acord, in timp ce 26,2% au fost de acord.

CITESTE SI:  Un parinte isi urmareste fiica cu o drona

De asemenea, americanii chestionati au fost intrebati daca aceasta tehnologie de recunoastere faciala ar trebui sa fie reglementata si limitata chiar daca asta inseamna ca nu poate fi folosita pentru a opri furturile, pentru a accelera cozile de oameni de la aeroporturi, sau pentru siguranta publica, iar multi americani nu au fost de acord sa nu fie reglementata si limitata.

CITESTE SI:  Starbucks Shanghai le permite clientilor sa-i viziteze restaurantul folosind realitatea augmentata

Cu toate acestea, ceea ce este interesant este faptul ca, analizand datele demografice ale americanilor care au raspuns, se pare ca majoritatea celor care au fost de acord ca tehnologia de recunoastere faciala sa fie reglementata/limitata au varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Americanii cu varste de cel putin 35 de ani pareau sa creada ca creada ca nu e necesara o reglementare si o limitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *