fbpx
Cate site-uri cu servicii DDoS a inchis FBI

Cate site-uri cu servicii DDoS a inchis FBI

Autoritatile federale din Statele Unite par determinate sa impiedice atacurile DDoS sa mai cauzeze probleme in viitor. Cum s-a intamplat in trecut cand astfel de atacuri au stricat sarbatorile unor gameri.

Atacurile DDoS (Distributed Denial of Service) nu sunt ceva nou si exista de ceva vreme. Acestea sunt de obicei folosite de atacatorii cibernetici care doresc sa blocheze servicii si site-uri.

In mod nesurprinzator, astfel de servicii au fost oferite pentru cei care vor sa plateasca bani pentru asta. Dar, din fericire, se pare ca FBI-ul a reusit sa inchida un numar destul de mare de astfel de servicii DDoS.

CITESTE SI:  Cati bani vor oamenii pe an pentru a renunta la Facebook definitiv

Conform stirilor, se pare ca FBI a reusit sa inchida aproximativ 15 site-uri web care ofereau servicii DDoS pentru cei care plateau. De asemenea, FBI a reusit sa aresteze 3 oameni despre care s-a descoperit ca operau unele dintre aceste site-uri DDoS inchise.

Matthew Gatrel si Juan Martinez au fost acuzati pentru incalcarea legii privind frauda si abuzul in domeniul computerelor. De asemenea, David Bukowski a fost acuzat ca a ajutat si instigat intruziunea in computere.

CITESTE SI:  De ce iPhone X nu poate rula jocul Fortnite la 60FPS

Se pare ca acele site-uri inchise de FBI sunt si unele dintre cele mai mari. Departamentul de Justitie din Statele Unite a afirmat ca Quantum Stresser, unul dintre site-urile cu servicii DDoS inchise de FBI, avea peste 80.000 de abonamente si ca a fost folosit de 50.000 de ori pentru atacuri in intreaga lume.

CITESTE SI:  Malware-ul CCleaner a vizat mari companii tehnologice

Bineinteles, ramane de vazut daca inchiderea website-urilor cu servicii DDoS de catre FBI ii va invata minte pe atacatorii cibernetici. Dar, la fel ca site-urile bazate pe piraterie, inchiderea unui website cu astfel de servicii duce de obicei la un gol pe care un alt atacator va fi mai mult decat bucuros sa-l ocupe cu un nou site. Dar, pentru moment, presupunem ca FBI a obtinut o victorie si ar trebui sa sarbatorim pentru asta.