Cate bretoane poate avea maxim un dispozitiv Android, potrivit Google

Cate bretoane poate avea maxim un dispozitiv Android, potrivit Google

Google alcatuieste un suport oficial pentru breton in Android P, dar stabileste mai intai niste reguli de baza, si anume numarul maxim de crestaturi. Managerul de produse al Android UI, Megan Potoski, spune ca Google lucreaza cu partenerii producatori pentru a stabili un numar maxim.

Producatorii de dispozitive Android au inceput sa ia parte la miscarea in masa a displayurilor cu breton. Essential Phone a fost unul dintre primele cu crestatura, inainte de a fi popularizata de iPhone X, iar dupa aia toti producatorii au fost interesati de asta.

CITESTE SI:  Presedintele pentru smartphone-uri al HTC a demisionat

Majoritatea smartphone-urilor pe care le-am vazut pana acum nu au mai mult de un breton, dar Google previne o potentiala problema in viitor prin stabilirea unui numar maxim de crestaturi permise pe un dispozitiv Android.

Google i-a informat pe producatorii de dispozitive ca dispozitivele lor pot avea doar un breton in partea de sus si/sau in partea de jos a displayului.

CITESTE SI:  Acer Predator 8 este prima tableta Android cu procesor Intel Atom x7

Adica se poate numai doua. Poate exista doar un singur breton pe marginea superioara si unul pe marginea inferioara ale displayului. Avand in vedere caracterul open-source al Android, nu este ca si cum Google poate impiedica un producator sa produca un smartphone care are trei crestaturi pe display, din anumite motive.

Producatorii Android ar putea crea astfel de dispozitive, dar probabil Google i-ar mustra pentru asta. Cu toate acestea, este putin probabil ca acest lucru sa se intample.

CITESTE SI:  Statele Unite finanteaza giganti in tehnologie in eforturile de a construi supercomputere de urmatoare generatie

Dispozitivele cu displayuri cu breton pe care le-am vazut pana acum au doar o crestatura si exista unii producatori Android care incearca sa impinga limitele pentru a scapa complet de crestatura.

Cu toate acestea, este bine de stiut ca Google nu va permite ca bretoanele sa scape de sub control, mai ales ca unii utilizatori nu suporta nici macar o crestatura pe dispozitivele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *