fbpx

Cat vrea sa plateasca Comcast pentru a prelua 21st Century Fox

Cat vrea sa plateasca Comcast pentru a prelua 21st Century Fox

Comcast a anuntat miercuri o oferta uriasa pentru mare parte a afacerilor companiei 21st Century Fox, lansand o confruntare directa cu Walt Disney Company pentru imperiul media al lui Rupert Murdoch.

Oferta Comcast, cea mai mare companie de cablu si furnizor de servicii broadband din Statele Unite, a venit la o zi dupa ce un judecator federal a aprobat o fuziune intre AT&T si Time Warner.

Acordul de 52,4 miliarde de dolari pe actiuni al Disney cu compania se afla inca in asteptare pentru capitalul TV si de film al celei de-a doua entitati, insa Comcast si-a aruncat acum palaria in ring si a lansat o oferta rivala.

CITESTE SI:  Compania de robotica Boston Dynamics va fi vanduta de Alphabet catre SoftBank

Comcast a lansat o oferta mai mare care – nu numai ca se ridica la aproape 65 de miliarde de dolari – dar se intampla de asemenea sa fie o oferta totala de 35 de dolari pe actiune.

Se asteapta ca oferta va marca inceputul unei batalii intre cele doua companii, iar 21 Century Fox trebuie sa decida care este cea mai buna optiune. Oferta Comcast pentru 21st Century Fox vine la mai putin de o luna inainte ca consiliul de administratie al Fox sa voteze licitatia Disney pe 10 iulie.

CITESTE SI:  Opinie despre filmul chinezesc "The Myth" (2005)

“Timpul este esential pentru luarea in considerare a propunerii noastre”, a spus CEO-ul Comcast, Brian Roberts, intr-o scrisoare adresata consiliului companiei care ar putea fi preluata. Compania a oferit aproape 65 de miliarde de dolari pentru studioul de film 20th Century Fox, 20th Century Fox Televizion, retelele de cablu detinute de Fox, diverse retele regionale de televiziune sportive, precum si actiunile companiei in retelele Sky si Star TV.

CITESTE SI:  Ce joc important va lansa Tesla pentru masinile sale

De asemenea, tranzactia dintre Comcast si 21st Century Fox va include o cota de 30% din Hulu. Compania care va fi preluata a spus ca se va consulta cu consultatul sau juridic extern si cu consilierii financiari inainte de a analiza cu atentie si de a lua in considerare propunerea Comcast. Pana in acest moment, nu a decis sa amane votul de pe 10 iulie.