fbpx

Cat valoreaza Apple – cea mai valoroasa companie din lume

Cat valoreaza Apple - cea mai valoroasa companie din lume

Conform unor noi informatii, Apple este acum cea mai valoroasa companie din lume. Aceasta a depasit si detronat Saudi Aramco. S-a dezvaluit la ce valoare pe piata a ajuns entitatea din Cupertino, de a reusit sa depaseasca Saudi Aramco.

Desi compania din Statele Unite nu are cea mai mare cota de piata in privinta PC-urilor, se pare ca celelalte produse si servicii ale entitatii se descurca destul de bine.

Conform noilor informatii dezvaluite de Apple, se pare ca entitatea din Statele Unite e acum cea mai valoroasa companie. Actiunile Apple ajungand fiecare la 425,18 dolari la sfarsitul tranzactiei de vineri, Apple a ajuns la a valora 1,82 trilioane de dolari, circa 1800 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Ce pret are SSD-ul de 8TB al Samsung

Acest lucru se bazeaza pe pretul actiunii si pe numarul de actiuni. Asta i-a permis Apple sa depaseasca Saudi Aramco care valoreaza 1,76 trilioane de dolari.

Desigur, avand in vedere ca preturile actiunilor cresc si scad in functie de comportamentul companiei si de cat cred investitorii in aceasta, acest lucru s-ar putea schimba in curand.

CITESTE SI:  Samsung cumpara o companie de inteligenta artificiala pentru a ajuta Bixby

Dar macar pentru moment, entitatea din Statele Unite detine titlul de cea mai valoroasa companie din lume. Se asteapta ca entitatea din Statele Unite va lansa noi iPhone-uri in acest an.

Acestea vor avea tehnologie mobila 5G si probabil vor propulsa in continuare entitatea. De asemenea, compania Apple cu sediul principal in Statele Unite va lansa noi computere Mac, iar acestea vor fi propulsate de propriile cipuri ale sale.

CITESTE SI:  Care e cel mai bine vandut smartphone din lume in 2018

Daca noile Mac-uri vor avea succes, acestea vor stimula preturile actiunilor Apple. Ce parere ai despre asta? Pentru ce perioada de timp crezi ca va reusi entitatea americana sa-si pastreze titlul de cea mai valoroasa companie din lume? Crezi ca-si va pierde titlul destul de devreme?