fbpx

Cat va costa noua aselenizare pe Luna, conform NASA

Cat va costa noua aselenizare pe Luna, conform NASA

Agentia spatiala NASA si-a anuntat cu surle si trambite planul indraznet de a duce din nou oameni pe Luna pana in 2024. Iar acum avem in mare o idee despre cat de mult va costa misiunea de aselenizare. Clar NASA trebuie sa economiseasca ceva bani din bugetul sau anual pentru aselenizare.

NASA si-a dezvaluit public intentia de a duce din nou astronauti americani pe Luna. Agentia spatiala isi propune acest lucru pentru cel tarziu in 2024 si a inceput sa dezvaluie informatii despre cat de mult va costa noua aselenizare.

CITESTE SI:  La ce pot fi folosite ciupercile care se hranesc cu radiatiile de la Cernobil

Administratorul NASA spune ca urmatoarea aselenizare pe Luna ar putea costa intre 20 si 30 de miliarde de dolari. Jim Bridenstine, administratorul, a dezvaluit pentru CNN Business ca agentia spatiala va avea nevoie de 20-30 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru a duce din nou astronauti pe Luna.

Se crede ca bugetul agentiei spatiale e de circa 20 de miliarde anual, ceea ce inseamna ca NASA trebuie sa economiseasca din acel buget pana la 6 miliarde de dolari pe an in urmatorii cinci ani pentru noua aselenizare.

CITESTE SI:  Cum e primul selfie al sondei InSight de pe Marte a NASA

Jim Bridenstine avertizeaza totusi ca s-ar putea ca acesta sa nu fie costul final, avand in vedere ca zborul spatial nu e doar primejdios, ci si imprevizibil, ceea ce ar necesita fonduri suplimentare care ar creste costul.

De aceea nu este posibil sa fie oferita o estimare exacta cu privire la cat va costa misiunea de aselenizare. Programul agentiei spatiale NASA de a duce din nou oameni pe Luna se numeste Artemis dupa zeita greaca a Lunii.

CITESTE SI:  De ce trecerea la cipurile ARM pe computerele Apple ar fi problematica initial

Oamenii vor aseleniza pentru prima data in 50 de ani. Agentia spatiala NASA vrea sa trimita doi oameni pe Luna (oricat va costa), printre care si o femeie care va deveni prima femeie din istorie care a ajuns pe satelitul natural.