fbpx
Cat timp va sta la inchisoare acest britanic care a fost membru al unui grup de hacking

Cat timp va sta la inchisoare acest britanic care a fost membru al unui grup de hacking

Un hacker britanic care a fost membru al unui grup de hacking infam a fost extradat anul trecut din Regatul Unit in SUA, acolo unde este acuzat. S-a dezvaluit cat timp va sta britanicul la inchisoare pentru acuzatiile aduse, el pledand vinovat.

Un judecator de district din SUA a condamnat un cetatean britanic la 5 ani de inchisoare federala pentru participarea la activitatile infractionale cibernetice ale grupului de hacking “The Dark Overlord”.

CITESTE SI:  Ce joc video poti juca in Minecraft

Nathan Wyatt a fost extradat din Regatul Unit in SUA in decembrie 2019 pentru vizarea retelelor companiilor americane. Cei care au devenit prada includ furnizori de asistenta medicala si firme de contabilitate din zona St. Louis, Missouri, acolo unde britanicul se confrunta cu acuzatii.

Britanicul a pledat vinovat pentru furt de identitate si pentru frauda computerizata si a fost condamnat la inchisoare. Conform Departamentului de Justitie, acesta a precizat ca este membru al grupului de hacking “The Dark Overlord” din 2016.

CITESTE SI:  Cum va compatibiliza Google majoritatea smartphone-urilor Android pentru a functiona wireless cu Android Auto

Aceasta grupare e cunoscuta pentru accesarea retelelor companiilor din SUA pentru a fura date, dar si dosarele medicale ale pacientilor si informatii personale de identificare.

Ulterior, grupul santaja companiile ca va publica aceste date daca acestea nu platesc o rascumparare care de obicei variaza intre 75.000 de dolari si 350.000 de dolari in Bitcoin.

Pe langa confirmarea faptului ca a fost membru al grupului de hacking The Dark Overlord, britanicul condamnat la inchisore a dezvaluit si ce roluri a avut in cadrul grupului.

CITESTE SI:  Cum au reusit niste elevi din Japonia sa participe la serbarea de absolvire

Departamentul de Justitie sustine ca britanicul – care a fost condamnat la inchisoare – a confirmat ca a participat la infractiuni prin crearea, validarea si mentinerea conturilor de comunicatii, plati si retelele private virtuale pe care grupul de hacking le-a folosit pentru a instiinta si a obtine bani de la companiile din Missouri.