fbpx

Cat timp ii ia pe traseul New York – Londra avionului de pasageri care zboara cu de 5 ori viteza sunetului

Cat timp ii ia pe traseul New York - Londra avionului de pasageri care zboara cu de 5 ori viteza sunetului

Un startup din Statele Unite a dezvaluit planurile de a dezvolta un avion de pasageri care poate calatori cu de 5 ori viteza sunetului. Compania aerospatiala Hermeus Corporation, din Atlanta, a spus ca a obtinut finantare pentru a dezvolta un avion de pasageri care va calatori cu viteza Mach 5, adica de 5 ori mai rapid decat Mach – viteza sunetului.

Vizitarea altor tari poate fi distractiva pentru pasageri. Dar ceea ce nu-i atat de distractiv e procesul de calatorie. Asta pentru ca, daca nu-ti poti permite sa zbori la clasa business sau la clasa intai, sau un avion privat, exista sanse ca vei zbura la clasa economic, iar calatoria poate fi practic un infern pentru tine, ca pasager.

CITESTE SI:  Guvernul Statelor Unite spune ca preluarea Qualcomm de catre Broadcom ar putea fi un risc de securitate

Cu toate acestea, o companie pe nume Hermeus spera sa reduca semnificativ timpul de calatorie si pentru oamenii fara buget mare. Compania a primit recent sprijin financiar din partea finantatorilor si investitorilor privati pentru a dezvolta un avion hipersonic care circula cu de 5 ori viteza sunetului.

Acest avion, despre care se spune ca poate calatori de 5 ori mai rapid decat viteza sunetului, va fi capabil sa transporte pasageri de la New York la Londra in doar 90 de minute.

CITESTE SI:  Ce zice CEO-ul Google despre intoarcerea motorului de cautare in China

In acest moment, dureaza circa 7 ore sa zbori de la New York la Londra, ceea ce inseamna ca noul timp de calatorie pentru pasageri va fi de aproximativ 5 ori mai scurt.

Potrivit lui AJ Piplica, CEO si fondator al Hermeus, “Am pornit intr-o calatorie pentru a revolutiona infrastructura globala de transport, aducand-o de la nivelul dial-up-ului in epoca broadband, crescand radical viteza calatoriei pe distante lungi”.

CITESTE SI:  In curand se vor putea trimite bani folosind Google Assistant

Acestea fiind spuse, ar putea trece o vreme inainte sa vedem aceste avioane de mare viteza folosite in mod obisnuit. AJ Piplica a spus pentru CNN ca un avion de pasageri hipersonic care ajunge de la New York la Londra in 90 de minute va avea nevoie probabil de 10 ani pentru dezvoltare, asa ca trebuie sa treaca o vreme destul de indelungata pentru ca primii pasageri sa zboare cu acest avion cu de 5 ori viteza sunetului.