fbpx
Cat investeste Toyota in serviciul ride-hailing Grab si de ce

Cat investeste Toyota in serviciul ride-hailing Grab si de ce

Grab, compania de ride-hailing care a cumparat businessul din Asia de Sud-Est al Uber la inceputul acestui an, are o noua runda de finantare si a anuntat ca runda va fi condusa de Toyota, companie care pare dispusa sa se angajeze sa investeasca 1 miliard de dolari.

Acordul evalueaza serviciul Grab de ride-hailing la peste 10 miliarde de dolari, a declarat pentru TechCrunch o sursa apropiata de-a companiei. In schimbul investitiei sale, Toyota va avea anumite beneficii.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming care ar putea oferi continut AR in curand

Daca ati fost vreodata in Asia de Sud-Est in ultimii ani, atunci poate ca ati auzit despre Grab. Acesta este cel mai important serviciu de ride-hailing din regiune, unul care i-a creat dificultati companiei Uber si, in cele din urma, a determinat-o sa iasa de pe piata.

Serviciul a primit acum un vot de incredere de la Toyota sub forma unei investitii de 1 miliard de dolari, ca parte a celei mai recente runde de finantare. Grab organizeaza o noua runda de finantare care este condusa de contributia de 1 miliard de dolari a Toyota.

CITESTE SI:  Ce companie ti-ar putea permite sa cumperi folosind VR

Acordul evalueaza serviciul de ride-hailing la 10 miliarde de dolari, potrivit stirilor. Toyota va primi in schimb un loc in consiliu si oportunitatea de a plasa un director in echipa Grab.

Serviciul de ride-hailing spune ca va colabora cu compania japoneza pentru a “crea o retea de transport mai eficienta care va usura congestionarea traficului in mega-orasele din Asia de Sud-Est”.

CITESTE SI:  In premiera, Apple va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa ofere aceste anunturi pe dispozitivele iOS

Aceasta este prima data cand Toyota investeste direct in serviciul Grab de ride-hailing. Toyota a investit niste bani in companie indirect anul trecut prin intermediul Next Technology Fund.

Compania Grab de ride-hailing ofera servicii in unele dintre cele mai mari piete din Asia de Sud-Est, incluzand Thailanda, Singapore, Vietnam si nu numai. Aplicatia sa a inregistrat peste 100 de milioane de descarcari, iar numarul continua sa creasca.