fbpx

Cat e de usor de reparat laptopul MacBook Air 2018 al Apple

Cat e de usor de reparat laptopul MacBook Air 2018 al Apple

Expertii in reparatii de la iFixit au demontat laptopul Apple MacBook Air 2018, au putut vedea mai bine maruntaiele acestuia si sa afle cat este de usor de reparat.

Din cauza faptului ca laptopurile sunt transportate des dintr-un loc in altul, acestea pot fi lovite si pot fi scapate pe jos din cand in cand, intamplari care le pot afecta rezistenta in timp.

Sa nu mai spunem ca laptopurile au sisteme de racire mai putin eficiente decat cele ale computerelor desktop, ceea ce inseamna ca, in timp, caldura dintr-un laptop poate duce la deterioarea unor componente. Desigur, aceste dispozitive pot fi reparate.

CITESTE SI:  OnePlus va limita colectarea de date ale utilizatorilor de catre smartphone-urile sale

Dar intrebarea este: cat de complicate si scumpe sunt aceste reparatii? Din fericire pentru cei care doresc sa intre in posesia lui Apple MacBook Air 2018, cei de la iFixit au efectuat o demontare a dispozitivului.

Acestia au descoperit ca este usor de reparat, comparativ cu alte laptopuri de la Apple, cum ar fi MacBook Pro si MacBook de 12 inci. Pe baza demontarii, iFixit a constatat ca multe dintre componentele din laptop sunt modulare si usor de accesat.

CITESTE SI:  Ce record a doborat masina Tesla Model S, conform lui Elon Musk

Cu toate acestea, cei de la iFixit nu aveau uneltele corespunzatoare, iar suruburile pentalobe au insemnat ca deschiderea dispozitivului Apple MacBook Air 2018 pentru reparatie poate fi complicata.

Acestia subliniaza, de asemenea, cat de dificil este de inlaturat bateria lui Apple MacBook Air 2018 din cauza folosirii suruburilor si adezivilor. Dar bateria nu mai este lipita de partea de sus a carcasei laptopului, ceea ce inseamna ca schimbarea acesteia nu va mai necesita modificarea de catre utilizator a carcasei superioare.

CITESTE SI:  Cum ar putea detecta viitoarele iPhone-uri ale Apple apelurile nedorite

De asemenea, iFixit a scazut cateva puncte din scorul de reparatie al lui Apple MacBook Air 2018 din cauza spatiului de stocare si a RAM-ului care nu pot fi upgradate. Dar este vorba despre Apple, ceea ce inseamna ca aceste lucruri nu ar trebui sa fie surprinzatoare.