VIDEO: Cat de util e un soft VR pentru instruirea chirurgilor

Cat de util e un soft VR pentru instruirea chirurgilor

CEO-ul companiei Apple din Cupertino, Tim Cook, este cunoscut ca fiind un promotor al tehnologiilor AR si VR. Acesta a spus anul trecut ca este de parere ca tehnologia AR este la fel de importanta ca smartphone-urile.

Datorita tehnologiei, au disparut de mult timp zilele in care, pentru a-ti instrui personalul, trebuia sa-l pui sa citeasca mult si sa urmareasca multe clipuri video de instruire.

Am vazut cum companii precum Walmart folosesc VR (realitatea virtuala) pentru a-si instrui angajatii, in timp ce alte companii precum Google cred ca folosirea AR (realitatea augmentata) este calea.

CITESTE SI:  Chevrolet le permite soferilor sa plateasca combustibilul stand in masini

O companie denumita Fundamental din Londra a lansat ceea ce aceasta descrie ca fiind un “simulator de zbor pentru chirurgi”.

Acesta este practic un soft de instruire bazat pe VR care le permite chirurgilor sa-si imbunatateasca mai usor abilitatile – si pentru mai putini bani.

Chirurgii se bazeaza de obicei pe folosirea cadavrelor pentru instruire. Din pacate, acest lucru e costisitor si nu intotdeauna practic. Cu toate acestea, cu softul denumit Fundamental Surgery, se asteapta ca instruirea chirurgilor va fi mai accesibila.

CITESTE SI:  Cercetatorii au gasit o modalitate de a regenera pielea victimelor cu arsuri

“Credem ca fiecare chirurg ar trebui sa aiba ocazia de a repeta, de a practica si de a se testa intr-un mediu VR sigur si controlabil care este cat mai similar cu viata de toate zilele si care este la indemana la locul sau de munca”.

Desigur, nu spunem ca acest soft VR de instruire este un inlocuitor pentru formarea practica reala pe care un chirurg o castiga in timpul carierei. Dar datorita faptului ca acest soft VR este mai accesibil, chirurgii il pot folosi pentru “incalzire”. Sau softul VR ar putea fi folosit de studenti pentru a-si forma o idee cu privire la ce ar trebui sa se astepte si asa mai departe.

CITESTE SI:  Xiaomi a vandut 1 milion de smartphone-uri in India, din luna iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *