fbpx

Cat de rapid e asistentul virtual Google Assistant de generatie urmatoare

Cat de rapid e asistentul virtual Google Assistant de generatie urmatoare

Un asistent virtual Google Assistant de generatie urmatoare – care poate gestiona sarcini mai complexe si sa raspunda mult mai rapid – va sosi in acest an pe smartphone-uri.

O demonstratie timpurie a noului Assistant rapid de generatie urmatoare a fost prezentata acum ceva timp la Google I/O 2019, conferinta anuala a dezvoltatorilor companiei. O caracteristica cheie este ca utilizatorii nu vor mai trebui sa spuna “Hey Google” dupa fiecare intrebare sau solicitare. In schimb, utilizatorii vor putea da mai multe comenzi dupa ce spun o singura data “Hey Google”.

CITESTE SI:  Comanda "Hey Google" pentru Google Assistant se lanseaza pe smartphone-uri

Google Assistant este unul dintre cei mai buni asistenti virtuali vocali, iar compania a prezentat cateva imbunatatiri majore pentru acesta. Asistentul virtual rapid de generatie urmatoare este o imbunatatire substantiala fata de cel care este deja disponibil pentru peste 1 miliard de dispozitive din circa 80 de tari.

Compania a lucrat pentru ca Assistant sa fie cel mai rapid asistent virtual. Google utilizeaza progresele recente in retelele neurale pentru a dezvolta noi modele de recunoastere a limbajului.

CITESTE SI:  O bresa severa de securitate WiFi pune in pericol milioane de dispozitive

Exista 100GB de modele in cloud reduse la mai putin de 1GB. Asta inseamna ca modelele pot acum rula pe smartphone, permitand astfel smartphone-ului sa proceseze vorbirea on-device cu o latenta aproape zero.

Cu ajutorul recunoasterii vocale on-device, asistentul virtual rapid Assistant de generatie urmatoare poate procesa si intelege solicitarile pe masura ce utilizatorul le comanda, iar apoi transmite raspunsul de 10 ori mai rapid.

CITESTE SI:  De ce e important ca smartphone-urile iPhone 11 sa nu fie reparate cu ecrane neoriginale

Acest lucru determina ca e-mailurile sa fie dictate mai repede ca oricand si la fel si comutarea intre aplicatii prin comenzi vocale. Google a confirmat ca asistentul virtual Assistant rapid de generatie urmatoare va fi disponibil mai intai pe noile smartphone-uri Pixel 4 care urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an. Ar putea dura ceva vreme pana ce Assistant de generatie urmatoare soseste si pe alte smartphone-uri Android.