fbpx

Cat de puternic este noul iPad Pro fata de Apple MacBook Pro

Cat de puternic este noul iPad Pro fata de Apple MacBook Pro

Apple a anuntat recent noile tablete iPad Pro care vin cu o versiune modificata a cipului A12 Bionic folosit in gama de iPhone-uri pentru 2018 a companiei.

Este vorba despre A12X Bionic care are un design octa-core despre care Apple sustine ca este cu 35% mai rapid in testele single-core si cu 90% mai rapid testele multi-core, comparativ cu modelul din 2017.

Exista, de asemenea, un nou GPU personalizat cu 7 nuclee care se pare ca ii ofera tabletei iPad Pro o performanta de Xbox One. In cea mai mare parte, suna ca multa vorbaraie de marketing.

CITESTE SI:  "Razboiul Stelelor: Ultimul Jedi" a adunat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial

Dar pe baza rezultatelor recent descoperite de Geekbench, aflam ca Apple nu vorbea aiurea. Scorurile au dezvaluit ca, din punctul de vedere al performantei, noile tablete iPad Pro sunt practic comparabile cu performanta lui MacBook Pro de 15 inci din 2018.

De exemplu, tableta Apple iPad Pro a obtinut un scor single-core de 5025 de puncte care este mai mare decat scorul de 4928 al lui MacBook de 15 inci si cu procesor Core i7 de 2,2GHz cu 6 nuclee.

CITESTE SI:  Cortana va ajunge pe iOS si Android, dar fara unele functii

Cu toate acestea, in ceea ce priveste performanta multi-core, tableta Apple iPad Pro se afla inca in urma cu un scor de 18.106, versus MacBook care a obtinut un scor de 21.000.

Desi este impresionant, ar trebui sa subliniem faptul ca scorurile benchmark nu spun neaparat intreaga poveste, dar avand in vedere ca am auzit ca Apple intentioneaza sa renunte in cele din urma la Intel si sa inceapa sa utilizeze propriile cipuri din seria A pentru PC-urile sale MacBook in viitor, aceste scoruri ale tabletei iPad Pro sunt destul de incurajatoare.

CITESTE SI:  Cum vrea Boeing sa reabiliteze numele avionului 737 Max

De fapt, luna trecuta AnandTech a descoperit de asemenea ca A12 Bionic din Apple iPhone Xs e aproape de performanta de nivel de desktop, acest lucru indicand ca un viitor in care MacBook-urile vor fi propulsate de cipuri din seria A nu este prea departe.