Cat de mare e autonomia smartphone-urilor din 2018 fata de cea a celor din 2017

Cat de mare e autonomia smartphone-urilor din 2018 fata de cea a celor din 2017

Ati crede ca, pe masura ce smartphone-urile noastre devin mai inteligente si mai puternice, lucrurile simple si de baza precum bateria au fost imbunatatite.

Desi vedem schimbari precum implementarea de tehnologii de incarcare rapida, autonomia generala a bateriei pare sa se reduca. Cel putin conform testului efectuat de Geoffrey A. Fowler de la The Washington Post.

In testul sau, Geoffrey A. Fowler a luat 13 dispozitive lansate in 2017 si 2018 si le-a testat autonomia bateriilor. Pe baza constatarilor sale, aflam ca exista unele smartphone-uri de varf din 2018 care practic au o autonomie a bateriei mai redusa decat cea a celor din 2017.

CITESTE SI:  Un patent al Apple preluat de la Kodak te va ajuta sa faci selfie-uri mai bune

Acest lucru pare sa indice ca acumulatorii smartphone-urilor nu par sa poata tina pasul cu performanta smartphone-urilor. De exemplu, iPhone Xs Max din 2018 are o autonomie de 10 ore si 6 minute, dar iPhone 8 Plus din 2017 are una de 10 ore si 10 minute.

Este adevarat ca diferenta de 4 minute ar putea fi in limitele de eroare. Dar autonomia bateriei smartphone-ului Pixel 3 din 2018 a fost testata la 8 ore si 28 de minute, in timp ce Pixel 2 si Pixel 2 XL din 2017 au avut una de 9 ore si 57 de minute, respectiv 9 ore si 26 de minute, deci poate ca nu este doar o eroare.

CITESTE SI:  Niste studenti protesteaza pentru faptul ca Apple nu incearca sa reduca dependenta de dispozitive

Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul ca Geoffrey A. Fowler a masurat autonomia bateriei in navigarea pe web. Avand in vedere ca ne folosim smartphone-urile nu numai pentru navigare pe web, nu am spune ca acel test este complet corect, dar este in acelasi timp unul ingrijorator.

CITESTE SI:  Serviciul de plati mobile LG Pay va functiona cu smartphone-urile care nu sunt de varf

Cu toate acestea, nu toate smartphone-urile s-au descurcat groaznic. iPhone XR din 2018 a scos o autonomie a bateriei de 12 ore si 25 de minute, in timp ce Samsung Galaxy Note 9 din 2018 a rezistat 12 ore, cu 3 ore mai mult decat a reusit Galaxy S9+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *