fbpx
Cat costa componentele lui iPhone 7

Cat costa componentele lui iPhone 7?

iPhone-urile companiei Apple sunt de obicei vandute la preturi mari, iar in unele cazuri, acestea costa mai mult decat majoritatea smartphone-urilor Android de varf.

Acestea fiind spuse, suntem siguri ca multi se intreaba de asemenea cat de mult costa productia iPhone-urilor.

Potrivit unei demontari preliminare a smartphone-ului iPhone 7, modelul de 32GB, de IHS Markit (via MacRumors), acestia au estimat ca componentele din smartphone costa Apple in jur de 220 de dolari.

Asta este pentru modelul de baza, ceea ce inseamna ca acesta este cel mai ieftin smartphone iPhone 7 pe care Apple il are de oferit, asa ca ne putem doar imagina ca optiunile higher-end vor costa mai mult.

CITESTE SI:  Cum iti va spune Apple daca pantofii tai incep sa se uzeze

Se spune ca cea mai scumpa componenta din smartphone iPhone 7 este displayul care aparent costa 43 de dolari, urmata de modemul Intel si alte cipuri baseband care costa 33,90 dolari, iar pe locul al treilea este cipul A10 Fusion, componenta despre care se spune ca are un pret de 26,90 dolari.

CITESTE SI:  De ce casca AR a Apple ar putea fi mult mai confortabil de purtat pentru perioade lungi de timp

Trebuie sa spunem ca este posibil ca aceste preturi sa nu fie 100% precise, avand in vedere ca este posibil ca Apple ar putea fi primit discounturi pentru comenzile mari de componente pentru smartphone-ul iPhone 7.

De asemenea, retine ca nu costa numai 220 de dolari pentru ca Apple sa fabrice smartphone-ul iPhone 7, ci mai degraba componentele sale, avand in vedere ca alti factori, cum ar fi cercetarea si dezvoltarea, marketingul, designul si asa mai departe sunt de asemenea incluse in pretul final.

CITESTE SI:  Cum este browserul "Internet" lite pentru Android al Amazon

Acestea fiind spuse, directorul executiv al Apple, Tim Cook, a declarat in trecut ca inca nu a vazut o estimare a costului componentelor care este macar pe aproape, asa ca acest lucru e de tinut minte, deci poate ca nu ar trebui sa iei de bune aceste cifre.