fbpx

Caror utilizatori le ofera Zoom criptare de calitate

Caror utilizatori le ofera Zoom criptare de calitate

Daca utilizatorii doresc ca apelurile video Zoom sa fie cat mai sigure posibil, s-ar putea sa fie nevoie de ceva anume. Alex Stamos, consultant de securitate pentru compania Zoom din Statele Unite, a declarat pentru Reuters intr-un interviu ca compania intentioneaza sa ofere criptare de calitate (pentru apeluri video) doar pentru utilizatorii care platesc, pentru companii si pentru institutii precum scolile, dar nu pentru conturile gratuite.

Acesta a avertizat ca lucrurile s-ar putea schimba si ca nu e clar daca organizatiile nonprofit, disidentii si alti utilizatori de apeluri video vor avea parte de exceptii. O serie de factori tehnologici, de siguranta si de business au contribuit la decizie, conform Reuters.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi cea mai puternica consola de jocuri, Mad Box

Desi Stamos nu a oferit detalii, el a mentionat ca criptarea completa pentru utilizatori ar face imposibil personalului Zoom sa abordeze abuzurile in timp real. Zoom imbunatateste securitatea inca de cand coronavirusul Wuhan a adus in atentie deficientele din aplicatia sa.

CITESTE SI:  De ce SUA ar putea suspenda permanent programul de drone civile

Totusi, critici precum Gennie Gebhart contesta deja decizia companiei Zoom ca fiind una potential daunatoare. Acest lucru lasa teoretic utilizatorii Zoom vulnerabili la vulnerabilitatile de securitate daca nu platesc.

Confidentialitatea ta s-ar putea sa valoreze mai putin decat un utilizator gratuit. Jon Callas de la ACLU sustine pentru Reuters ca criptarea mai deficitara a apelurilor video ale conturilor gratuite a fost un compromis bun, deoarece elimina posibilitatea infractorilor de a folosi criptarea completa pentru a discuta despre crime.

CITESTE SI:  VIDEO: Smartphone-ul cu ecran de 144Hz

Cu toate acestea, aceasta afirmatie despre criptarea apelurilor video din aplicatia Zoom pare sa contrazica obisnuita opozitie a ACLU fata de slabirea criptarii. In mod obisnuit, ACLU sustine ca aceasta ar trebui sa fie la fel de puternica pentru toata lumea si ca guvernele incearca sa reduca criptarea doar pentru a accesa datele utilizatorilor.