fbpx

Carei legi din Hong Kong nu se conformeaza Facebook

Carei legi din Hong Kong nu se conformeaza Facebook

China a adoptat pentru Hong Kong o noua lege, dar una pentru care, conform unor noi informatii, compania Facebook din Statele Unite nu doreste sa se conformeze. De fapt, toate companiile de sub umbrela Facebook au refuzat sa se conformeze acelei legi adoptate pentru Hong Kong.

China tocmai a impus recent Hong Kong-ului o noua lege a securitatii nationale, regiune care nu este supusa restrictionarilor din partea firewall-ului Chinei care cenzureaza internetul in toata China.

Cu toate acestea, expertii juridici considera ca noua reglementare ofera autoritatilor autoritatea de a ordona persoanelor fizice si companiilor sa elimine continut.

CITESTE SI:  Exemple in care Facebook n-a fost eficienta impotriva dezinformarii

Dar, in pofida legii, se pare ca Facebook nu se va conforma imediat. Potrivit Wall Street Journal, serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook va intrerupe orice procesare a cererilor de date de utilizator de la autoritatile din Hong Kong, in timp ce compania examineaza noua reglementare.

WhatsApp a fost prima companie a FB care a confirmat ca nu va procesa aceste solicitari guvernamentale, dar acum se pare ca toate companiile de sub umbrela Facebook se opun solicitarii de date.

CITESTE SI:  Cum se ocupa Facebook de protestele fata de autoizolare, in vremea coronavirusului Wuhan

Un purtator de cuvant al WhatsApp a declarat pentru Wall Street Journal ca compania analizeaza impactul noii legii si se concentreaza in special pe “sarguinta pentru drepturile omului si pe consultarile cu expertii in drepturile omului”.

Expertii considera ca noua lege nu permite Hong Kong-ului sa blocheze complet serviciile si site-urile web, lucruri savarsite de firewall-ul Chinei, dar refuzul Facebook de a se conforma reglementarii ar putea pune compania in conflict cu guvernul din China.

CITESTE SI:  Cum va fi versiunea cu plata a browserului Mozilla Firefox

Avand in vedere ca Hong Kong a avut pana acum un internet deschis si liber, merita sa vedem daca si alte companii se alatura Facebook si refuza sa se conformeze noii legi venite din China, o tara care va deveni fara indoiala principala super-putere a lumii.