fbpx

Care sunt cele mai groaznice parole ale anului 2018

Care sunt cele mai groaznice parole ale anului 2018

Obiceiurile rele dispar greu, conform listei SplashData cu cele mai groaznice parole ale anului 2018. Dupa evaluarea a peste 5 milioane de parole aparute pe internet, compania a descoperit ca utilizatorii de internet au continuat in 2018 sa foloseasca aceleasi coduri alfanumerice previzibile si usor de ghicit.

In ultimii ani, SplashData a impartasit cele mai groaznice parole ale anului. Ati crede ca, cu atat de multe informatii disponibile si cu atatea brese de securitate dezvaluite, utilizatorii au inteles in 2018 ca trebuie sa fie mai atenti si sa aleaga coduri alfanumerice mai puternice pentru a-si proteja conturile.

CITESTE SI:  Ce pret urias are smartphone-ul Xperia XZ2 Premium al Sony

Din pacate, se pare ca toate aceste informatii nu prea au schimbat situatia si nu i-au determinat pe utilizatori sa fie mai atenti cand isi aleg codurile.

Conform unor date, parolele teribile precum “123456” si “password” continua sa ramana pe locul intai si pe locul doi pentru al cincilea an consecutiv.

De fapt, majoritatea celor mai groaznice parole din top 10 contin numere in ordine succesiva, variind de la “123456” la “123456789” si “11111” si asa mai departe.

CITESTE SI:  CEO-ul JPMorgan Chase spune ca Bitcoin este o frauda care "va exploda"

Potrivit lui Morgan Slain, CEO al SplashData, “Speram ca prin publicarea acestei liste in fiecare an sa-i convingem pe oameni sa ia masuri pentru a se proteja online. Este foarte grav ca, desi se stiu riscurile si exista atat de multe atacuri cibernetice, oamenii continua sa se expuna in fiecare an acestor riscuri”.

CITESTE SI:  Cati utilizatori americani nu stiu cine detin WhatsApp si Waze

Cei care vor sa creeze un cod puternic trebuie sa stie ca exista ghiduri online pentru asa ceva. Alternativ, puteti folosi managere de parole cum ar fi 1Password si LastPass, ambele venind cu cate o functie care ajuta utilizatorii sa genereze coduri puternice.

De asemenea, aceste managere pot autocompleta parolele pentru logarea de pe desktop si de pe telefonul mobil, ceea ce elimina nevoia de a tine minte codurile.

Facebook