Care smartphone e cel mai bun pentru YouTube si care nu prea

Care smartphone e cel mai bun pentru YouTube si care nu

Acum scurt timp, Samsung a dezvaluit cel mai nou smartphone de varf al sau, si anume Galaxy Note 9. In timpul anuntului, Samsung a subliniat ceva interesant, si anume ca smartphone-ul Galaxy Note 9 este un “Dispozitiv de Semnatura YouTube”.

Acest lucru este, de fapt, parte dintr-un nou program pe care YouTube l-a lansat si care practic certifica un smartphone ca fiind ideal de bun pentru urmarirea de clipuri video de pe aceasta platforma.

Potrivit YouTube Device Report: “Cu un smartphone de semnatura, va puteti bucura de clipuri HDR vii, clipuri captivante la 360 de grade si de timpi redusi de incarcare – toate acestea folosind o latime de banda mai mica. Pentru a se califica ca dispozitiv de semnatura, un smartphone trebuie sa suporte HDR (High Dynamic Range), o rata inalta de cadre, performanta DRM inalta, decodare 4K si sa foloseasca codecuri video de urmatoare generatie”.

CITESTE SI:  VIDEO: Atacul cu comenzi vocale ultrasonice care pacaleste asistentii virtuali

Acest lucru inseamna ca nu orice smartphone poate fi considerat un dispozitiv de semnatura, chiar daca acesta este modelul de varf al companiei.

Dupa cum va puteti poate da seama din lucrurile enumerate, se pare ca iPhone-ul companiei Apple nu se incadreaza. Asta pentru ca Apple nu suporta codecul video VP9 pe care Google l-a dezvoltat si folosit.

CITESTE SI:  De ce Apple s-ar putea concentra mai mult pe vanzarile de reclame

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care browserul Safari al Apple nu are capacitatea de a reda clipuri video de pe YouTube la rezolutie 4K.

Desigur, acest lucru nu inseamna ca iPhone-ul nu e un dispozitiv deloc bun pentru vizionat clipuri video de pe YouTube, doar ca este un avantaj de marketing ca un dispozitiv sa fie dispozitiv de semnatura YouTube.

Multi utilizatori de iPhone nu au probleme in a urmari clipuri video de pe YouTube pe smartphone-urile lor si ne indoim ca acest lucru se va schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *