fbpx

Care-i scopul pentru care sonda Chang’e a Chinei a aselenizat pe Luna

Care-i scopul pentru care sonda Chang'e a Chinei a aselenizat pe Luna

O sonda spatiala din China, Chang’e, a devenit prima sonda care a aselenizat pe partea intunecata a Lunii, potrivit mass-media de stat din acea tara. Este un salt urias pentru explorarea umana a spatiului.

In 2016, tara si-a exprimat interesul de a aseleniza pe Luna, dar nu pe partea pe care au aselenizat si alte tari, ci mai degraba pe partea intunecata a Lunii.

Acum se pare ca China a reusit acest lucru, conform stirilor. S-a dezvaluit ca sonda Chang’e a tarii a aselenizat cu succes pe partea intunecata a satelitului nostru natural.

CITESTE SI:  Motivul pentru care productia consolei de jocuri Nintendo New 3DS a luat sfarsit

Stirile initiale au venit de la agentiile mass-media de stat, China Daily si CGTN. Tweet-urile initiale care sarbatoresc aselenizarea au fost sterse, dar mai tarziu China Daily a postat un tweet similar, iar mai tarziu a urmat o stire de CCTV care a confirmat succesul aselenizarii sondei Chang’e.

Potrivit lui Malcom Davis, analist senior in strategii de aparare din cadrul Institutului Australian de Politici Strategice, “Exista multa geopolitica si astropolitica cu privire la aselenizare, nu este doar o misiune stiintifica, ci despre ridicarea Chinei ca superputere. Exista mult entuziasm in legatura cu programul spatial al Chinei. Exista mult nationalism in China, iar oamenii vad rolul tarii in spatiu ca pe o parte cheie a ridicarii sale”.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa primul smartphone cu modem 5G al Huawei

Decizia de a aseleniza sonda Chang’e pe partea intunecata a Lunii are ca scop masuratori detaliate ale suprafetei Lunii si ale compozitiei minerale.

CITESTE SI:  Carei solicitari a guvernului Indiei ar putea ceda Apple

Asta pentru ca se crede ca, la inceputul istoriei Lunii, ar fi existat o coliziune uriasa care a provocat formarea bazinului Aitken pe satelitul natural.

Avand in vedere ca sonda Chang’e a ajuns pe Luna, sonda ar putea fi folosita pentru a afla acele detalii pentru a ne forma o idee mai clara cu privire la cum s-a format bazinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *