fbpx

Care-i cea mai folosita versiune Android pe smartphone-uri acum in 2019

Care-i cea mai folosita versiune Android pe smartphone-uri acum in 2019

La 10 ani de la lansare, Android inca doboara recorduri cu privire la numarul de smartphone-uri propulsate de acest sistem de operare. La conferinta I/O 2019 pentru dezvoltatori, compania Google a dezvaluit cate dispozitive active cu acest sistem de operare exista in intreaga lume. Compania a dezvaluit un numar colosal.

Android este cel mai utilizat sistem de operare din lume si continua sa surprinda. Google a confirmat acum scurt timp in cadrul conferintei I/O 2019 ca in prezent exista peste 2,5 miliarde de dispozitive active cu acest sistem de operare pe tot globul.

CITESTE SI:  De ce Panasonic GZ2000 e cel mai bun TV din lume pentru cinefili

Aceasta informatie a fost dezvaluita de Stephanie Cuthbertson, un director de la Google. Compania a subliniat ca aceste 2,5 miliarde de dispozitive au fost fabricate de 180 de companii diferite.

In mod evident, nu toate aceste dispozitive sunt smartphone-uri, avand in vedere ca Android exista si pe ecranele de entertainment ale avioanelor de pasageri.

CITESTE SI:  VIDEO: Utilizatorii de iPhone-uri din Regatul Unit ar putea primi 500 de lire de la Google

Pe langa faptul ca a dezvaluit cat de multe dispozitive si smartphone-uri Android sunt utilizate la nivel global, compania Google din Statele Unite a dezvaluit si informatiile de distributie a versiunilor platformei pentru prima data in peste 6 luni.

Ultima data cand au fost dezvaluite aceste informatii a fost in octombrie 2018. Cele mai recente date arata ca 9 Pie, cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Google pentru smartphone-uri, ruleaza pe 10% dintre toate dispozitivele din lume cu acest sistem de operare.

CITESTE SI:  Cum s-a razbunat cineva pe atacatorii cibernetici care i-au criptat PC-ul prin ransomware

8.1 si 8.0 totalizeaza 15,4%, respectiv 12,9% din totalul smartphone-urilor. Versiunea Android 6.0 are in prezent cea mai mare cota de piata, cu o distributie de 16,9%.

Compania Google se pregateste sa lanseze Android Q in cursul acestui an. A confirmat acum scurt timp ca versiunea Android Q beta 3 a companiei Google e disponibila pentru circa 20 de smartphone-uri, multe dintre ele apartinand producatorilor terti de smartphone-uri.