Care-i anul in care statul California ar putea fi alimentat 100% de energie regenerabila

Care-i anul in care statul California ar putea fi alimentat 100% de energie regenerabila

Nu numai companiile majore de tehnologie promit sa satisfaca intreg necesarul de energie din surse regenerabile, pentru ca si unele state americane procedeaza astfel.

Guvernatorul din California, Jerry Brown, a semnat un proiect de lege care va solicita statului sa se aprovizioneze cu energie electrica 100% din surse regenerabile pana in 2045.

Aceasta masura a fost luata pentru a combate schimbarile climatice. California nu este singurul stat din tara care a stabilit un obiectiv atat de ambitios.

CITESTE SI:  In ce ani va fi stabilita actiunea filmului Femeia Fantastica 2

Hawaii a procedat deja astfel, dar, cu acest proiect de lege, California devine cea mai mare economie la nivel global care promite o trecere la energie electrica 100% curata in urmatoarele doua decenii.

Inconjurat de parlamentari la ceremonia de semnare, Jerry Brown a spus ca “nu exista nicio subestimare a importantei acestei masuri”. Noua lege arata faptul ca California este in favoarea acordului global de la Paris pentru combaterea schimbarilor climatice, acelasi acord din care Donald Trump a retras Statele Unite anul trecut, invocand faptul ca economia americana ar putea avea de suferit.

CITESTE SI:  Filmul Detective Pikachu si-a gasit actorul principal

“Vom pune in practica acordul de la Paris si vom continua aceasta cale de tranzitie a economiei noastre la zero emisii de carbon”, a mai spus Jerry Brown.

In ciuda opozitiei din partea unora dintre cele mai mari servicii ale statului, proiectul de lege pentru energie regenerabila din California a primit un sprijin puternic din partea activistilor pentru mediu, a grupurilor pentru sanatate publica si a companiilor din domeniul energiei regenerabile.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e ultimul episod al serialului Urzeala Tronurilor

Proiectul de lege din California – SB 100 – obliga serviciile sa foloseasca 60% din necesarul lor de energie din surse regenerabile pana la sfarsitul anului 2030. Telul final este ca intregul stat (California) sa fie alimentat de surse regenerabile de energie si cu zero emisii de carbon pana in 2045.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *