fbpx

Care guvern finanteaza inteligenta artificiala care diagnosticheaza cancerul cerebral

Care guvern finanteaza inteligenta artificiala care diagnosticheaza cancerul cerebral

Uneori, diagnosticul medical poate sosi prea tarziu. Pana la depistarea afectiunii ar putea fi deja prea tarziu pentru ca pacientul sa mai poata fi vindecat. Cu toate acestea, in ultima vreme am inceput sa vedem cum poate fi folosita inteligenta artificiala pentru a ajuta la imbunatatirea diagnosticului, iar unii cercetatori au dezvoltat inteligenta artificiala care poate detecta lucruri precum cancerul intestinal in cateva minute.

Se pare ca, in Marea Britanie, inteligenta artificiala pentru industria medicala primeste un impuls din partea guvernului, iar premierul Theresa May promite o finantare de milioane de lire sterline de la guvern pentru a ajuta la dezvoltarea inteligentei artificiale care este capabila sa diagnosticheze cancerul cerebral si alte boli cronice intr-o faza incipienta, sperand ca, prin detectarea loc precoce, se vor putea evita decese.

CITESTE SI:  Facebook vrea sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a prezice comportamentele utilizatorilor

Intr-un discurs oferit de premier, aceasta a fost citata spunand, “Diagnosticarea tarzie a bolilor altfel tratabile este una dintre cele mai mari cauze ale deceselor care ar fi putut fi evitate. Dezvoltarea tehnologiilor inteligente – pentru a analiza rapid cantitati mari de date si cu un grad mai mare de acuratete decat sunt in stare fiintele umane – deschide un nou domeniu de cercetare medicala si ne ofera o noua arma in lupta impotriva bolilor”.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce produsul Powered Clothing nu este exoschelet

Se crede ca, prin utilizarea inteligentei artificiale pentru diagnosticare, s-ar putea, in teorie, preveni 22.000 de decese in fiecare an pana in 2033. Cu toate acestea, se pare ca exista unele ingrijorari cu privire la finantarea din partea guvernului, avand in vedere ca ar permite companiilor sa acceseze datele Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie pentru profit, acest lucru determinandu-i pe unii sa puna la indoiala etica inteligentei artificiale privind schimbul de date, confidentialitatea si asa mai departe.