Care e versiunea Android cea mai utilizata si cat la suta dintre dispozitive ruleaza Oreo

Care e versiunea Android cea mai utilizata si cat la suta dintre dispozitive ruleaza Oreo

Nu este un secret faptul ca o buna parte dintre dispozitivele Android nu ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iar acest lucru este evident prin numarul redus de dispozitive care ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare.

Avand in vedere modul in care sunt gestionate update-urile Android, in care compania care iti produce dispozitivul este de obicei cea care emite update-ul, nu este surprinzator ca adoptarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare detinut de Google este de obicei destul de lenta si ca, drept urmare, cele mai vechi iteratii raman pana la urma cele mai utilizate pe dispozitive.

CITESTE SI:  Ce noua optiune de plata va accepta eBay si cand

Se pare ca lucrurile nu stau altfel pentru sistemul de operare Oreo. Potrivit ultimelor statistici dezvaluite de Google, se pare ca Oreo are acum o distributie pe dispozitive de 12,1% – 10,1% fiind pentru 8.0 Oreo, iar restul de 2% pentru Android 8.1 Oreo.

Desi pare oarecum redusa daca iei in calcul versiuni mai vechi de Android si cand iei in considerare iOS 11, adoptarea sa pe dispozitive este destul de stabila.

Unii poate stiti ca statisticile din luna aprilie pentru Oreo aratau ca aceasta versiune are o distributie de 4,6%, asa ca faptul ca a ajuns pana la 12,1% in aproximativ 3 luni este destul de decent.

CITESTE SI:  Google vrea sa cumpere divizia de sanatate a Nokia, deoarece aceasta are niste dificultati

In ceea ce priveste versiunile mai vechi ale sistemului de operare Android, Nougat pare a avea distributia cea mai ridicata (30,8%), urmata de Marshmallow cu 23,5%.

Batranul Gingerbread inca se agata de 0,2%, dar probabil va disparea in curand din grafice, asa cum s-a intamplat si cu versiunile Froyo si Eclair ale sistemului de operare Android.

Acestea fiind spuse, avand in vedere eforturile pe care le-a depus Google, cum ar fi cu Proiectul Treble, poate ca pentru recentul sistem de operare Android P lucrurile vor sta altfel pe dispozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *