fbpx

Care e varsta minima pe care Facebook incepe sa o impuna printr-o politica

Care e varsta minima pe care Facebook incepe sa o impuna printr-o politica

Facebook cere ca utilizatorii de pe reteaua sa sociala si de pe Instagram sa aiba o varsta minima. Acest lucru are legatura partial cu cerinta de a se conforma legii Child Online Privacy Protection Act din Statele Unite.

Cu toate acestea, o investigatie recenta a dezvaluit ca aceste reguli legate de varsta sunt adesea ignorate. O investigatie a fost efectuata de jurnalistul sub acoperire de la Channel 4 din Marea Britanie care a inceput sa lucreze ca recenzor de continut pentru Facebook.

CITESTE SI:  Pentru ce problema au iesit doi astronauti din SSI in spatiu

“Trebuie sa spunem daca persoana este minora”, a spus un trainer jurnalistului, trainer care mai apoi a adaugat, “Daca nu, trebuie sa ne prefacem ca suntem orbi si ca nu stim cum arata minorii”.

Facebook a mentionat intr-o postare pe blog – dupa ce investigatia a fost publicata – ca, “De la inceperea programului, am lucrat pentru a actualiza regulile pentru recenzori pentru a suspenda conturile persoanelor care prezinta indicii puternice ca ar fi minore, chiar daca stirea era pentru altceva”.

CITESTE SI:  Senatul Statelor Unite vrea ca Mark Zuckerberg sa explice daca Facebook manipuleaza stirile

TechCrunch informeaza ca Facebook va incepe acum sa implementeze in mod activ politica sa privind varsta minima si ca utilizatorii despre care se suspecteaza ca au o varsta mai mica de 13 ani vor trebui sa ofere dovada varstei lor. Acest lucru se va aplica si pentru Instagram.

Facebook obisnuia sa investigheze conturile numai daca acestea au fost raportate ca apartinand unor minori. Compania Facebook a efectuat acum o schimbare politicii sale pentru recenzori si va suspenda conturile oricaror utilizatori cu varste sub 13 ani peste care dau si chiar daca utilizatorii au fost raportati pentru cu totul altceva.

CITESTE SI:  Robotii care invata singuri ar putea fi folositi la inspectarea locurilor nucleare

Aceasta schimbare a politicii nu inseamna ca Facebook va incepe sa elimine utilizatorii cu varste mai mici de 13 ani definitiv de pe site-ul sau, dar recenzorii nu vor mai ignora astfel de conturi daca le intalnesc.