fbpx

Care e cea mai importanta sursa de poluare luminoasa din SUA

Care e cea mai importanta sursa de poluare luminoasa din SUA

Sursele de poluare luminoasa reprezinta dezavantajul de care au parte astronomii, motiv pentru care trebuie sa iasa din oras pentru a folosi cel mai bine telescopul.

Cu toate acestea, chiar si in afara oraselor, astronomii pot fi perturbati de alte surse de lumina. Acest lucru l-a convins pe un astronom in devenire, Alex Altair, sa incerce sa afle ce producea poluarea luminoasa din SUA in locuri in care nu se zarea niciun oras.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat cu casca AirPods inghitita accidental de un individ din Taiwan

Astronomul a incercat sa gaseasca cele mai bune locuri de observare folosind Harta Poluarii Luminoase creata de Jurji Stare, cu date provenite de agentia spatiala americana.

Acel astronom din SUA s-a intrebat de unde provine lumina in locuri fara dezvoltare urbana. “Desigur, in principal poluarea luminoasa provine din orase: lumini stradale, zone industriale, parcari”, a spus acesta. “Dar, uneori, este de la altceva”.

Pentru inceput, acesta a analizat statul Maine din SUA si a gasit lumina puternica, cu aparent nicio sursa in jur. Dupa ce a folosit Google Maps, acesta a observat un complex urias de sere.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii folosesc GTA pentru a invata masinile fara sofer cum sa navigheze

“Aceste sere, pentru a accelera cresterea plantelor, folosesc un numar enorm de anumite lampi”, a spus astronomul. “Acest lucru inseamna ca aceasta e cea mai importanta sursa de poluare luminoasa din intregul stat (Maine) din SUA”.

De asemenea, a observat ceea ce parea pe harta cea mai uriasa sursa de poluare din America si SUA, chiar in mijlocul statului Dakota de Nord. Dupa ce a folosit Google Maps cu o suprapunere de satelit, tot ceea ce a gasit mai intai astronomul din SUA a fost o lipsa intensa de urbanizare.

CITESTE SI:  De ce Microsoft nu mai investeste in recunoasterea faciala a startup-ului AnyVision

Printr-un zoom pe Google Maps, acesta a rezolvat misterul si a gasit sursa. S-a dovedit ca in acea zona din SUA exista o uriasa zona de zacaminte care produceau gaze cu efect de sera care produc poluare luminoasa care e foarte vizibila pentru camerele IR.