fbpx

Care e amplificatorul cheie al extremismului intern, conform directorului FBI

Care e amplificatorul cheie al extremismului intern, conform directorului FBI

Directorul FBI din Statele Unite, Christopher Wray, a dezvaluit intr-o declaratie care e, dupa parerea sa, amplificatorul cheie al extremismului intern, in afara de influentele straine. Din acest motiv, unii propun sa fie instaurata cenzura, in ciuda faptului ca alti oameni nu sunt de acord cu acest lucru.

Platformele de social media au un rol esential in amplificarea extremismului intern, potrivit directorului FBI, Christopher Wray. “Social media a devenit amplificatorul cheie al extremismului intern, pe langa influenta straina maligna”, a declarat directorul FBI la o audiere a Comitetului de Informatii din Senat, conform The Wall Street Journal.

CITESTE SI:  De ce reclamele politice online din New York trebuie sa dezvaluie cine au platit pentru ele

De asemenea, conform directorului FBI, efectul de ecou al social media a exacerbat situatia. Desi directorul FBI nu a evidentiat platforme specifice, remarcile sale vin ca suport de presiune pentru ca companiile sa lucreze pentru a contracara grupurile extremiste si pentru a impiedica radicalizarea utilizatorilor.

CITESTE SI:  Masina care va avea un ecran OLED curbat urias de 38 de inci

Platformele de social media Facebook, YouTube si Twitter din Statele Unite au fost nevoite sa raspunda pentru rolul lor in a permite dezinformarea care ar fi alimentat extremismul intern.

Dezinformarea a devenit deosebit de semnificativa in timpul pandemiei si in urma revoltelor de la Capitoliul SUA din ianuarie. La o audiere de luna trecuta, parlamentarii din Congresul american i-au criticat pe Mark Zuckerberg, Sundar Pichai si Jack Dorsey, indiferent daca isi vor asuma responsabilitatea pentru rolul avut de platformele lor in asa-numita insurectie.

CITESTE SI:  Spotify despre Apple One, pachetul de abonamente al Apple

Ce parere ai despre asta? Crezi ca platformele de social media sunt amplificatorul cheie al extremismului intern si ca ar trebui sa cenzureze informatii si sa incalce dreptul la libera exprimare pe baza unor informatii decise de unii ca fiind corecte? Nu este populatia globala capabila sa discearna pe cont propriu?