Care e a doua cea mai populara sursa de stiri pentru studenti

Care e a doua cea mai populara sursa de stiri pentru studenti

Un numar de studii realizate au dezvaluit ca oamenii apeleaza uneori la social media pentru stiri. Intr-un nou studiu de Knight Foundation s-a dezvaluit ca, printre studenti din Statele Unite, a doua cea mai populara platforma de social media (dupa Facebook) este una surprinzatoare.

De unde obtineti majoritatea stirilor in ziua de azi? In trecut, probabil le obtineati din ziare, dar apoi au aparut portalurile si publicatiile online care contin stiri, prognoze meteo, scoruri sportive si asa mai departe.

Dar in ziua de azi social media pare a fi o sursa populara pentru multi. Un studiu recent realizat de Knight Foundation a dezvaluit ca reteaua sociala Facebook continua sa fie principala sursa printre studenti si cea mai populara, ceea ce nu e deloc surprinzator.

CITESTE SI:  VIDEO: Japonia are o trupa J-Pop de fete care canta despre monede virtuale

Cu toate acestea, locul doi ar putea fi o surpriza pentru unii. Daca crezi ca Twitter e pe locul 2 pentru studenti, afla ca nu este Twitter, ci Snapchat. Conform studiului, 55% dintre studenti spun ca Snapchat este sursa populara din care isi iau stirile.

Interesant e faptul ca reteaua sociala Twitter nu e nici macar pe locul 3 pentru studenti. Acea onoare ii revine sursei populare de stiri YouTube, dupa care urmeaza Instagram si Twitter, cu 54%, 51%, respectiv 42%.

CITESTE SI:  De ce Huawei s-ar putea sa se fi decis sa renunte la piata din Statele Unite

Intr-un fel nu este surprinzator ca Snapchat e o sursa populara printre cei din generatia tanara, studentii. Snap incercase initial sa-si reproiecteze aplicatia Snapchat pentru a fi mai usor de folosit, mai ales printre cei mai varstnici, dar rezultatul a fost exact opusul.

Asta pentru ca utilizatorilor existenti ai Snapchat nu pareau sa le placa modificarile. Acestea fiind spuse, social media ca sursa de stiri are avantaje, dar are si multe dezavantaje.

Asta pentru ca social media a pierdut din incredere deoarece propaga multe stiri de la surse neverificate care imprastie informatie falsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *