fbpx

Care ar fi primul cip mobil pe 3nm al Apple

Care ar fi primul cip mobil pe 3nm al Apple

S-a dezvaluit care va fi probabil primul cip mobil al companiei Apple din Statele Unite care va fi construit folosind procesul de fabricatie de 3nm. Se crede ca producatorul care va produce in masa acest procesor pentru compania americana Apple va fi TSMC din Taiwan. Momentan, cel mai recent cip mobil al Apple e construit pe 7nm.

In acest moment, procesorul A13 Bionic al companiei Apple din Statele Unite e construit pe procesul de fabricatie de 7nm. Se asteapta ca viitorul procesor, A14, care va debuta in iPhone-urile din acest an, va fi upgradat la procesul de 5nm.

CITESTE SI:  De ce un cuplu care cumpara de pe Amazon a fost trimis la inchisoare

De asemenea, se asteapta ca lucrurile se vor schimba dramatic in urmatorii doi ani. Asta pentru ca, conform unei stiri de DigiTimes, cipul mobil A16 din 2022 va fi construit pe procesul de 3nm.

Stirea sustine ca compania TSMC din Taiwan are de gand sa produca cipurile mobile A16 pe 3nm pentru Apple in 2022 si ca producatorul TSMC a inceput deja sa construiasca linii de productii si diverse zone conexe in acest sens.

Asta desi mai e ceva timp pana in 2022, ceea ce inseamna ca lucrurile s-ar putea schimba pana atunci. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu procesul de fabricatie si ce inseamna acesta, practic, producand cipuri mobile folosind fabricatie mai mica (in nanometri), se permite introducerea mai multor tranzistori in cipul mobil.

CITESTE SI:  Cat de indreptatit a fost un barbat sa puna un gard electric pentru a-i tine la distanta pe tineri de peluza sa

Acest lucru ar trebui sa duca la procesoare mobile care sunt mai rapide si mai eficiente energetic. Ceea ce e interesant la acest zvon este ca nu are legatura doar cu iPhone-urile si iPad-urile companiei Apple.

CITESTE SI:  De ce filmul Uncharted al Sony s-ar putea sa nu mai apara

Dar avand in vedere ca Apple doreste sa treaca la computere Mac bazate pe ARM, nu exista nicio indoiala ca acest lucru va juca un rol crucial in permiterea companiei americane sa dezvolte cipuri ARM mai performante si cu care sa poata concura cu procesoarele x86 ale Intel.

Tratati aceste informatii cu o doza de precautie pentru moment, dar se zvoneste faptul ca Apple va anunta noul cip bazat pe ARM pentru Mac-uri la WWDC 2020, asa ca atunci s-ar putea sa avem informatii oficiale.