fbpx
Care a fost rezultatul cinei dintre Donald Trump si Tim Cook

Care a fost rezultatul cinei dintre Donald Trump si Tim Cook

Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat ca a luat cina vineri cu CEO-ul Tim Cook al Apple, companie pe care presedintele american a criticat-o ca nu produce mai multe produse pe teritoriul SUA. Dar acum pare ca, dupa acea cina cu Tim Cook, presedintele Donald Trump din Statele Unite a fost multumit.

“Asta-seara am luat cina cu Tim Cook de la Apple. Ei vor cheltui sume mari in SUA. Grozav!” Donald Trump – care se afla intr-o vacanta de lucru la clubul sau de golf din Bedminster, New Jersey – a spus asta intr-o postare pe Twitter.

CITESTE SI:  Ce preturi mari ar putea avea smartphone-ul OnePlus 7 Pro

Casa Alba nu a raspuns imediat la o intrebare despre agenda cinei cu Tim Cook si la ce se referea presedintele american Donald Trump cand spunea ca Apple va cheltui sume uriase in SUA.

Compania Apple a lui Tim Cook nu a raspuns imediat la cererea de a oferi un comentariu pe marginea cinei. Presedintele Trump a spus ca doreste ca compania Apple a lui Tim Cook si unii producatori sa-si mute productia din China si din alte tari in SUA.

CITESTE SI:  Apple le-a platit dezvoltatorilor App Store o suma colosala pana acum

O alta runda de taxe americane asupra importurilor din China trebuia sa intre in vigoare pe 1 septembrie, dar administratia presedintelui Donald Trump a spus in aceasta saptamana ca a intarziat taxele pentru unele produse pana pe 15 decembrie.

“Procedam astfel pentru sezonul de Craciun, pentru ca unele dintre taxe sa nu aiba un impact prea mare asupra clientilor din SUA”, a spus presedintele Donald Trump marti dupa anunt.

Taxele pentru MacBook-urile si iPhone-urile companiei Apple a lui Tim Cook au fost amanate pana in decembrie, in timp ce taxele pentru AirPods, Apple Watch si Apple HomePod vor intra in vigoare pe 1 septembrie asa cum a fost stabilit anterior.

CITESTE SI:  Tara care incearca sa fure vaccinurile pentru coronavirusul Wuhan

SUA si China sunt blocate intr-un razboi comercial din cauza faptului ca Statele Unite cer Chinei sa-si modifice politicile cu privire la protectia proprietarii intelectuale, transferurile de tehnologie, subventii industriale si alte bariere comerciale.

Presedintele Donald Trump a declarat joi ca negociatorii din SUA si China au purtat discutii comerciale productive si se asteapta ca se vor mai intalni in luna septembrie.

Sursa imagine: Flickr.com