fbpx
Care a fost cea mai mare greseala a lui Bill Gates la Microsoft

Care a fost cea mai mare greseala a lui Bill Gates la Microsoft

Cofondatorul companiei Microsoft din Statele Unite, Bill Gates, a vorbit despre ceea ce el considera a fi cea mai mare greseala a lui la companie, in timpul unui interviu acordat de Bill Gates celor de la Village Global.

Bill Gates da dovada de sinceritate dezvaluind care e cea mai mare greseala a lui la companie. Aceea a fost trecerea companiei de la Windows Mobile la Windows Phone.

Aceasta greseala a lui Bill Gates a permis sistemului de operare Android sa devina singura alternativa adevarata la platforma iOS a Apple. “In lumea software, in special pentru platforme, existe piete in care cel care castiga ia totul. Asa ca cea mai mare greseala a fost ca am avut o gestionare defectuoasa care nu a permis companiei Microsoft sa devina ceea ce este Android acum”, a spus Bill Gates.

CITESTE SI:  Carcasa care transforma un smartphone Apple iPhone Xs intr-un iPhone 11 Pro

Cofondatorul Bill Gates al Microsoft a adaugat ca Android a devenit platforma standard non-Apple din cauza greselii sale. “Era un lucru firesc ca Microsoft sa castige. Putea castiga totul. Daca esti acolo cu doar o jumatate dintre aplicatii sau cu 90% dintre aplicatiile pe care le ofera altii, vei pierde. Exista loc pentru un singur sistem de operare non-Apple. Cat valoreaza asta? 400 de miliarde de dolari puteau sa nu ajunga la compania G, ci la compania M”, a spus Bill Gates.

CITESTE SI:  De ce Apple nu include ecran de 120Hz in smartphone-urile iPhone 12

Google a inceput serios sa se gandeasca la locul sau in arena mobila cand a cumparat Android pentru 50 de milioane de dolari in 2005. Fostul CEO al Google, Eric Schmidt, a spus ca Google s-a concentrat initial pe combaterea eforturilor initiale Windows Mobile ale Microsoft cand a cumparat Android.

Trecerea de la Windows Mobile, o platforma creata de Microsoft destinata dispozitivelor cu tastatura si stylus, la platforma Windows Phone bazata pe touchscreen nu a mers la fel de bine pe cat a sperat compania.

CITESTE SI:  Cum vrea Sony sa tina pasul cu cererea de senzori de camera pentru smartphone-uri

Apple a inaugurat un viitor bazat pe touchscreen cu iOS, iar Microsoft nu a reusit sa recupereze. Acest lucru i-a permis platformei Android sa-si cimenteze pozitia si in cele din urma a reusit sa depaseasca platformele Windows Phone si Windows Mobile ale Microsoft, dar si alte platforme precum BlackBerry OS.

Android a devenit atat de mare incat e dificil sa ne imaginam ca o platforma aflata la inceput va reusi vreodata sa devina un rival pe masura.