fbpx

Caracteristica “Hey Cortana” ajunge pe Android

Caracteristica Hey Cortana ajunge pe Android

Microsoft continua sa extinda Cortana cu un update pentru aplicatia Android in stare beta. Versiunea 1.0.0.289 a devenit disponibila in ultimele zile si vine cu o caracteristica interesanta: Hey Cortana.

In caz ca nu stiai, Microsoft a anuntat ca va aduce asistentul vocal virtual pe platforma iOS si cea Android.

Dupa cum se pare, sasistenul este disponibil pe Android in stare beta, iar daca te intrebai cat de utila este, ai putea fi interesat sa afli ca in ultimul beta, Microsoft a activat caracteristica “Hey Cortana“.

CITESTE SI:  Nokia se intoarce in industria telefoanelor mobile

Cei care nu sunt familiarizati, trebuie sa stie ca spunand “Hey Cortana” telefonului tau Android, se va lansa practic asistentul vocal fara sa fie nevoie sa deschizi nicio aplicatie.

Cu toate acestea, exista o mica limitare iar aceea este ca displayul telefonului Android trebuie sa fie pornit pentru ca acest lucru sa functioneze.

Asta spre deosebire de Google Now unde utilizatorii pot spune doar “OK Google” si sa lanseze asistentul vocal de oriunde si chiar daca ecranul este stins.

CITESTE SI:  Un patent Samsung iti va permite sa-ti transformi smartphone-ul Android intr-un laptop Windows

Cu toate acestea, asta depinde din nou daca telefonul Android cu asistentul pe care il ai are sau nu un mod “always-listening”.

Presupunem ca acest lucru nu este un inconvenient foarte mare pentru asistentul virtual. De fapt, acest lucru ajuta ca aplicatia sa devina mai utila, avand in vedere ca inainte de asta, intrebarea cum va fi asistentul virtual Cortana integrat a dus la o dezbatere in ceea ce priveste daca va putea inlocui sau nu Google Now.

CITESTE SI:  Google ar putea lansa doua noi Chromebook-uri, iar unul dintre ele va fi de varf

Ultima data am auzit ca asistentul virtual ar putea inlocui Google Now ca si asistent virtual implicit, iar acum cu caracteristica “Hey Cortana” activata, se pare ca aplicatia tocmai a devenit mai utila pe Android.

Microsoft inca nu a precizat cand va lansa oficial caracteristica “Hey Cortana”, dar pentru moment se pare ca lucrurile progreseaza destul de bine.