fbpx

Cand vrea Japonia sa aiba masini zburatoare

Cand vrea Japonia sa aiba masini zburatoare

Japonia stimuleaza dezvoltarea de masini zburatoare, inroland companii precum Uber si Boeing intr-un grup condus de guvern pentru ca masinile zburatoare sa fie folosite in tara in viitorul apropiat.

Grupul va consta initial in 21 de companii si organizatii, conform unei declaratii oferite de ministrul Comertului in Tokio, Japonia. Delegati ai acestor companii si organizatii s-au intalnit pe 29 august pentru a alcatui o foaie de parcurs.

Japonia vrea ca masinile zburatoare sa fie disponibile in tara in urmatorii 10 ani. Iar in acest scop, inroleaza unele dintre cele mai mari companii ale lumii care deja lucreaza la acestea.

CITESTE SI:  Ce mare retailer va folosi roboti autonomi pentru curatarea podelelor

Companiile care formeaza o parte din grup sunt Uber, Boeing, Airbus, startup-ul Cartivator sustinut de Toyota si altele. Grupul va fi initial format din 21 de companii si organizatii.

Bloomberg informeaza ca acest grup condus de guvern va lucra pentru a aduce masini zburatoare in Japonia in urmatorii 10 ani. O declaratie a ministrului Comertului in Tokio a confirmat ca 21 de companii si organizatii vor fi parte initial din acest grup.

CITESTE SI:  O parte a echipamentului de criptare nazist a fost vandut pe eBay pentru 15 dolari

Delegati de la aceste companii s-au intalnit pe 29 august pentru a alcatui impreuna o foaie de parcurs pentru ce se va intampla in viitor.

“Guvernul din Japonia va oferi sprijin corespunzator pentru a ajuta la realizarea conceptului de masini zburatoare, cum ar fi prin crearea de reguli acceptabile”, a precizat ministrul din Japonia in declaratie.

CITESTE SI:  Ce indica faptul ca iPhone-urile fara porturi ar putea fi aproape

Multe dintre aceste companii au lucrat deja serios la masini zburatoare. Munca companiei Uber la aparatele de zbor este bine documentata, in timp ce companii precum Airbus si Boeing isi folosesc propria experienta in aviatie pentru a produce aparate de zbor capabile de decolare si aterizare verticale.