Cand vor sosi TV-urile 8K LG si cam ce preturi vor avea

Cand vor sosi TV-urile 8K LG si cam ce preturi vor avea

LG Display, un producator de top de displayuri din Coreea de Sud, va lansa productia comerciala a ecranelor 8K UHD (Ultra High Definition) bazate pe tehnologia OLED (Organic Light-Emitting Diode) pentru TV-uri.

Asta in ciuda faptului ca nu prea exista continut pentru aceasta rezolutie. 8K – care este rezolutia orizontala de 7680 pixeli – ar putea deveni ceva obisnuit in jurul anului 2023.

La un eveniment din Germania din luna august, LG a dezvaluit un TV OLED de 88 inci cu un display cu o astfel de rezolutie, in timp ce Samsung Electronics a prezentat un TV QLED care foloseste inteligenta artificiala si aceeasi rezolutie.

CITESTE SI:  Cu ce suma uriasa s-a vandut un tablou creat de AI

Avand in vedere ca televizoarele 4K devin din ce in ce mai cumparate pe masura ce preturile scad, este doar o chestiune de timp pana ce TV-urile 8K nu vor mai fi produse de nisa.

Mai multe companii lucreaza pentru a aduce pe piata televizoare cu o astfel de rezolutie, iar LG este una dintre ele. Gigantul sud-coreean LG a precizat ca va incepe productia comerciala a televizoarelor sale in 2019.

CITESTE SI:  LG ofera gratuit 4000 de smartphone-uri LG G4

LG spune ca televizoarele sale OLED 8K UHD vor aparea in prima jumatate a anului viitor. Compania intentioneaza probabil sa organizeze o lansare in luna iunie.

De asemenea, LG va trebui sa se confrunte cu o problema pe care producatori precum Samsung trebuie sa o rezolve pentru TV-urile lor. Adica, nu exista mult continut pentru rezolutia 8K nativa.

Vor trece ani pana ce acel continut va deveni comun. Cu toate acestea, upscaling-ul poate rezolva aceasta problema intr-o oarecare masura. Samsung se bazeaza pe asta, iar LG va folosi de asemenea tehnologia upscaling pentru TV-urile sale 8K.

CITESTE SI:  Au aparut imagini cu Galaxy S6 Mini

Ceea ce compania nu a dezvaluit pana acum este ce pret vor avea TV-urile sale 8K. Avand in vedere ca tehnologia este extrem de costisitoare in acest moment, putem spune ca televizoarele sale OLED cu acea rezolutie vor avea preturi de mii de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *