fbpx

Cand vor fi lansate autobuzele autonome ale Baidu in Japonia

Cand vor fi lansate autobuzele autonome ale Baidu in Japonia

Baidu a dezvaluit un cip pentru inteligenta artificiala care executa sarcini intensive de computing in aproape orice, de la centre de date pana la masini autonome, iar gigantul chinez in cautare online se pregateste sa-si lanseze primele autobuze autonome in Japonia.

Gigantul tehnologic chinez Baidu a lucrat la propria sa tehnologie pentru masini autonome, iar acum se spune ca compania se pregateste sa-si lanseze autovehiculele fara sofer in Japonia anul viitor.

Autobuzul Apolong complet autonom al Baidu a fost dezvoltat in colaborare cu producatorul chinez King Long si va fi prima data lansat in mai multe orase din China, inainte de a ajunge si in Japonia.

CITESTE SI:  De ce Ubisoft trimite in concediu doi vicepresedinti

Bloomberg informeaza ca Baidu a amplificat producatia autobuzului Apolong care este primul produs bazat pe platforma de conducere autonoma Apollo. Compania Baidu isi propune sa livreze primul lot de autobuze catre Japonia la inceputul anului viitor in parteneriat cu o filiala detinuta de conglomeratul SoftBank din Japonia.

CITESTE SI:  Compania Apple nu a uitat de dispozitivele sale mai vechi

Peste 100 de autobuze au fost deja produse la uzina din sudul Chinei. Acestea pot transporta cate 14 pasageri si, la fel ca autovehiculele cu adevarat autonome, nu au volan si nici macar scaun pentru sofer.

Apolong va avea capacitati autonome de nivel 4, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de un sofer la volan atunci cand circula intr-o anumita zona geografica. Baidu va aduce mai intai 10 dintre aceste autobuze in Tokio, Japonia, si alte orase din Japonia la inceputul anului viitor, inainte de a creste probabil numarul autovehiculelor si al oraselor pe care serviciul le deserveste.

CITESTE SI:  Ce suma a pierdut Uber din cauza coronavirusului Wuhan

Autobuzele companiei Baidu vor aparea mai intai in mai multe orase majore din China, cum ar fi Beijing, Shenzhen si Wuhan. Acestea vor prelua pasageri in zone turistice, parcuri, aeroporturi si alte zone ingradite din punct de vedere geografic.

Facebook