fbpx
Cand vor fi gata procesoarele Cannon Lake pe 10nm ale Intel

Cand vor fi gata procesoarele Cannon Lake pe 10nm ale Intel

Compania Apple a anuntat recent noile sale laptopuri MacBook Pro 2018 si suntem siguri ca multi sperau ca acestea sa integreze noile procesoare Cannon Lake pe 10nm ale Intel.

Daca ati urmarit stirile, s-ar putea sa fi auzit ca procesoarele Cannon Lake pe 10nm trebuiau initial sa se lanseze in 2016. Totusi, au existat mai multe amanari care au fortat compania Apple sa foloseasca in schimb procesoarele Coffee Lake pe 14nm ale Intel pentru laptopurile MacBook Pro.

Vestea buna este ca, daca crezi ca-ti pot pastra banii pana in 2019-2020 si sa nu cumperi acum un MacBook Pro, ai putea apoi beneficia de noile cipuri Cannon Lake pe 10nm de la Intel.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk decide ca Tesla trebuie sa ramana publica

Asta potrivit unei stiri de CNBC in care CEO-ul interimar al Intel, Bob Swan, a confirmat ca procesoarele sale Cannon Lake pe 10nm vor fi gata pana la sfarsitul anului 2019.

Nu a fost mentionata o data exacta, dar, potrivit lui Bob Swan de la Intel, noile procesoare Cannon Lake pe 10nm vor fi gata la timp pentru perioada sarbatorilor. Acest lucru a dus la unele intrebari, in principal daca asta inseamna ca compania Apple va putea sa primeasca suficiente astfel de procesoare Intel Cannon Lake pe 10nm pentru noul sau laptop MacBook Pro din 2019, sau daca acest lucru se va intampla in 2020.

CITESTE SI:  De ce Kaspersky isi muta o parte din infrastructura in afara Rusiei

Exista cateva avantaje evidente pentru procesoarele Intel de 10nm, cum ar fi faptul ca suporta pana la 32GB de RAM LPDDR3. Apple a reusit sa depaseasca aceasta limitare folosind DDR4 care foloseste mai multa energie, dar a compensat acest lucru prin oferirea unei baterii usor mai mari.

CITESTE SI:  Ce imbunatatire majora va avea iPhone 12 al Apple

Acestea fiind spuse, pentru utilizatorii mai putin pretentiosi, diferentele ar putea fi neglijabile, dar avand in vedere cat de mult ati plati, este de inteles faptul ca clientii vor sa cumpere laptopuri MacBook Pro de la Apple care sa fie considerate performante cat mai multi ani posibil. Laptopurile MacBook Pro de la Apple nu sunt foarte ieftine.