fbpx
Cand vor aparea soldatii cyborg ai armatei americane

Cand vor aparea soldatii cyborg ai armatei americane

Soldatii cyborg cu urechi, ochi si creier imbunatatit ar putea fi fezabili in viitor, conform unui studiu lansat luna aceasta de Comandamentul de Dezvoltare a Capabilitatilor de Lupta al armatei americane.

Cererea de soldati cyborg va fi determinata partial de piata de asistenta medicala civila care va acomoda oamenii cu o industrie plina de provocari etice, legale si sociale, conform cercetatorilor de la Departamentul Apararii.

Primii soldati cyborg ai armatei americane ar putea aparea in 2050 sau mai devreme. Cu toate acestea, punerea in aplicare a tehnologiei in cadrul armatei americane se va confrunta cu provocari, au adaugat cercetatorii.

CITESTE SI:  La ce mai pot fi folosite creionul si o hartie, conform cercetatorilor

Multi si-au imaginat cum ar fi daca soldatii cyborg din filmele SF ar exista in viata reala. Armata americana pare sa aiba un plan de a-si transforma militarii in unii mai buni, imbunatatindu-le simturile, crescandu-le puterea si conectandu-le creierele la computere.

Poate parea ceva exagerat, dar ideea e fara indoiala una interesanta. Conform unei stiri de Army Times, soldatii cyborg ar putea sosi in 2050. Tehnologia militara implicata aici ar putea fi un pas urias pentru tehnologia augmentata in general.

CITESTE SI:  Asa arata fotografiile capturate cu Pixel 3 Lite, probabil

Chiar daca este ceva interesant, nu e clar cat de primejdioasa s-ar putea dovedi tehnologia. In timp ce creierele militarilor vor fi conectate la un computer, acest lucru le va oferi posibilitatea de a controla autovehicule fara pilot si nu numai.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum se foloseste AI pentru a estima cine-i infectat

Cu toate acestea, stirea avertizeaza cu privire la inegalitatile care ar putea aparea dupa sosirea soldatilor cyborg ai armatei americane. Deocamdata, totul pare a fi prea bine pentru a fi adevarat, dar trebuie sa asteptam ce se va intampla pentru a obtine claritate asupra modului in care soldatii robotizati ai armatei americane ar putea contribui la modelarea viitorului. Ce crezi despre asta?