Cand va marca Google Chrome site-urile HTTP necriptate ca fiind nesigure

Cand va marca Google Chrome paginile HTTP necriptate ca fiind nesigure

Incepand cu luna iulie, Google Chrome va marca toate site-urile HTTP necriptate ca fiind nesigure, potrivit unei postari de-a companiei. Browserul Google Chrome afiseaza in prezent o pictograma neutra pentru site-urile HTTP necriptate in bara de adrese, insa incepand cu versiunea 68, browserul va avertiza utilizatorii cu o notificare corespunzatoare de pagina web nesigura.

Google a inceput sa-i determine pe dezvoltatorii web sa adopte criptarea HTTPS, iar compania a efectuat mai multi pasi de-a lungul anilor pentru a le oferi timp pentru a trece la acest standard securizat.

Google a inceput sa retrogradeze paginile necriptate in 2015, iar in luna ianuarie a inceput sa marcheze ca fiind nesigure paginile HTTP necriptate care colectau parole si numere de carduri bancare.

CITESTE SI:  E oficial! Jocul Fortnite a devenit si mai mare prin lansarea totala pe Android

Acesta a fost inceputul unui plan pe termen lung de a marca toate site-urile HTTP necriptate din lume ca fiind nesigure, iar planul va fi implementat mai tarziu in acest an. Criptarea HTTPS previne amenintarile si nu permite ca traficul dintre browserul tau si site-ul pe care il vizitezi sa fie interceptat.

Google a anuntat ca, odata cu lansarea browserului Chrome 68, va incepe sa marcheze toate site-urile HTTP necriptate ca fiind nesigure. Acest lucru se va intampla in iulie 2018. Compania evidentiaza faptul ca dezvoltatorii web si-au trecut site-urile la HTTPS si ca au efectuat progrese incredibile anul trecut.

CITESTE SI:  Google si-a deschis un magazin in Londra

Google mentioneaza ca peste 68% din traficul Chrome, atat pe Android, cat si pe Windows, este acum protejat, dar si peste 78% din traficul Chrome pe sistemele de operare Chrome OS si Mac.

81 dintre cele mai importante site-uri de pe internet utilizeaza acum HTTPS in mod implicit. Versiunea Google Chrome 68 va avertiza utilizatorii cu privire la paginile care nu utilizeaza criptarea HTTPS cu o notificare de avertizare in bara de adrese care spune ca pagina nu e sigura.