fbpx
Cand va lansa compania Intel primul sau cip cu 28 de nuclee

Cand va lansa Intel primul sau cip cu 28 de nuclee

Pe langa lansarea primului procesor de 5GHz al companiei Intel – Core i7-8086K cu 6 nuclee – compania Intel a prezentat acum si un cip single-socket cu 28 de nuclee care ruleaza tot la o frecventa de 5GHz.

Procesorul companiei a obtinut un scor de 7334 de puncte in Cinebench R15, iar Gregory Bryant a declarat in mod explicit ca acesta va sosi in cel de-al patrulea trimestru al acestui an.

Minunea companiei de la Computex de anul trecut a fost procesorul sau Intel i9-7980Xe cu 18 nuclee si cu 36 de fire de executie, iar acum compania a promovat un nou cip single-socket cu 28 de nuclee care se va lansa mai tarziu in acest an.

CITESTE SI:  Aston Martin va produce numai masini hibride incepand din anii 2020

Directorul de computing al Intel, Gregory Bryant, a dezvaluit la Computex in acest an ca Intel va lansa un procesor single-socket de 5GHz cu un numar uluitor de nuclee de 28 in acest an.

Gregory Bryant nu a oferit multe informatii despre acest procesor, spunand doar ca va fi lansat in al patrulea trimestru al acestui an. El nu a spus cat de mult ar putea costa cipul atunci cand va sosi.

CITESTE SI:  Facebook va elimina clickbait-urile video din News Feed

Pasionatii vor fi cu siguranta interesati sa afle mai multe despre tehnologia si arhitectura procesorului, dar compania pastreaza aceste lucruri secrete pentru moment. Intel a prezentat un scor pe Cinebench de 7334, ceea ce este cu siguranta impresionant.

Ne putem imagina ca noul cip cu 28 de nuclee va costa cel putin 2000 de dolari, deoarece aceasta este suma pe care Intel o percepe pentru cipul I9-7980XE de anul trecut. Se poate presupune in mod rezonabil ca noul procesor va costa cel putin la fel de mult.

CITESTE SI:  Care va fi prima masina cu Android Automotive

Probabil vom auzi mai multe despre acest nou cip in lunile urmatoare. Lucrul pe care oamenii vor dori sa-l cunoasca cel mai mult este pretul acestui nou cip cu 28 de nuclee care pare a fi destul de impresionant.