Cand va lansa Intel prima sa placa grafica dedicata

Cand va lansa intel prima sa placa grafica dedicata

CEO-ul Intel a dezvaluit saptamana trecuta, in cadrul unui eveniment, ca primele sale placi grafice (GPU) dedicate vor fi disponibile in curand. Acest lucru va marca inceputul calatoriei gigantului Intel catre un portofoliu de produse de inalta performanta pentru diverse piete.

Desi placile grafice integrate nu au prea multa putere, Intel a efectuat unele progrese decente in ultimii ani cu Intel HD Graphics. Cu toate acestea, se pare ca compania isi va intensifica eforturile prin lansarea unei placi grafice dedicate in 2020. Asta potrivit unei stiri de la Ryan Shrout care lucreaza pentru Market Watch si care detaliaza un eveniment care a fost organizat saptamana trecuta.

CITESTE SI:  Facebook va verifica fotografiile si clipurile video pentru a combate stirile false si farsele

In cadrul evenimentului, CEO-ul Intel – Brian Krzanich – a dezvaluit ca compania intentioneaza sa lanseze propriile sale placi grafice dedicate pana in 2020, iar acest lucru va determina in cele din urma compania sa creeze un portofoliu de produse pentru diferite segmente de piata, cum ar fi gaming, centre de date si inteligenta artificiala.

Anterior, compania a lasat impresia ca are niste planuri legate de placi grafice in 2017 cand compania l-a angajat pe Raja Koduri pentru a conduce initiativele sale legate de GPU-uri.

Raja Koduri a lucrat anterior la divizia GPU a AMD si a ajutat la dezvoltarea si cresterea brandului Radeon al AMD, asa ca experienta sa in acest domeniu este fara indoiala una valoroasa.

CITESTE SI:  Din ce motiv compania Facebook este anchetata din nou

Nu este surprinzator faptul ca Intel nu a intrat in amanunte cu privire la placa sa grafica dedicata si la ce fel de performanta si specificatii ar trebui sa ne asteptam. De asemenea, nu este clar daca Intel intentioneaza sa lanseze aceste placi grafice dedicate sub propriul sau brand ca SSD-urile sale, sau daca isi va licentia designurile care vor fi apoi produse de alti producatori, la fel cum MSI, Sapphire si ASUS produc GPU-uri bazate pe designurile NVIDIA si AMD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *