fbpx

Cand va lansa Coreea de Sud internet de 10Gbps

Cand va lansa Coreea de Sud internet de 10Gbps

Coreea de Sud incepe sa comercializeze conexiuni la internet cu viteza de 10Gbps pentru sistemele sale online, o viteza de 10 ori mai mare decat Giga Internet, cel mai rapid serviciu de banda larga disponibil in prezent, a afirmat acum ceva timp ministrul pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor din Coreea de Sud.

Desi conexiunile la internet de 1Gbps raman inca greu de obtinut pentru majoritatea dintre noi, oamenii din Coreea de Sud vor putea primi o viteza la internet impresionanta de 10Gbps mai tarziu in acest an.

CITESTE SI:  Cercetatorii dezvolta fire care genereaza electricitate

SK Broadband, o divizie a celui mai mare operator de telefonie mobila din Coreea de Sud, SK Telekom, a anuntat ca va lansa un serviciu de internet la viteza de 10Gbps in tara inainte de sfarsitul acestui an.

Asta inseamna ca utilizatorii din Coreea de Sud vor putea atinge viteze de download de peste 1GB/s cu conexiunea de 10Gbps. De fapt, SK Broadband a anuntat de curand serviciul sau de 2,5Gbps, iar atunci a mentionat ca clientii din Coreea de Sud vor putea primi in curand si pachetele sale de 5Gbps si 10Gbps.

CITESTE SI:  De ce Sony a inscris consola de jocuri PS10 inca de pe acum

Va folosi Reteaua Optica Pasiva Gigabit (GPON) care ofera deja serviciul cu viteza de 2,5Gbps pentru a lansa si serviciile de 5 si 10Gbps. Aceasta tehnologie de retea utilizeaza o arhitectura point-to-multipoint care se desfasoara printr-un singur cablu de fibra optica cu mai multe separatoare de fibra nealimentate.

Un singur SK GPON poate atinge, de fapt, viteze de varf de pana la 52,2Gbps, cel putin pe hartie, iar compania permite utilizatorilor din Coreea de Sud sa profite de aceasta tehnologie cu internet de pana la 10Gbps.

CITESTE SI:  Hackerii HBO cer o rascumparare de milioane de dolari in Bitcoin

SK Broadband a confirmat ca va lansa acest serviciu de internet rapid in a doua jumatate a acestui an. SK Telekom nu este singurul operator din Coreea de Sud care va oferi internet de 10Gbps in acest an. Korea Telekom, un operator rival, are de asemenea pregatita o lansare a unui serviciu cu viteza de 10 gigabiti/s pentru luna septembrie a acestui an.