fbpx
Cand va fi lansat urmatorul cip Apple Silicon pe MacBook-uri

Cand va fi lansat urmatorul cip Apple Silicon pe MacBook-uri

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va lansa un nou cip Apple Silicon, conform unei stiri de Nikkei. S-au dezvaluit anumite lucruri despre acest cip Apple Silicon si cand s-ar putea lansa pe laptopurile MacBook ale companiei din Statele Unite.

Succesorul cipului M1 Apple Silicon ar putea sosi pe MacBook-uri pana in a doua jumatate a acestui an, conform unor informatii oferite de publicatia Nikkei.

Avand denumirea M2,  noul cip Apple Silicon al companiei din Statele Unite a intrat in productie si ar putea fi livrat pana in iulie 2021. Acesta va fi produs de compania TSMC din Taiwan, folosind procesul N5P (5-nanometer plus).

CITESTE SI:  De ce Apple are ideea incarcarii wireless in ambele sensuri

Productia procesoarelor Apple Silicon va dura macar 3 luni. Ca si anterior, M2 va fi un cip de tip system-on-a-chip cu procesor, GPU si procesor AI integrate. Compania din Statele Unite produce acum MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini si, mai recent, computere iMac de 24 de inci cu procesoare M1.

CITESTE SI:  In ce fel 5G-ul lui iPhone 12 va fi diferit, in functie de regiune

Cu toate acestea, majoritatea modelelor, inclusiv modelele iMac de 21,5 si 27 de inci, laptopurile MacBook Pro de 13 si 16 inci, iMac Pro si Mac Pro inca ruleaza pe procesoare Intel.

Ideea originala a companiei din Statele Unite a fost sa renunte treptat la procesoarele Intel in termen de doi ani, adica pana la sfarsitul anului 2022.

Urmatoarele modele despre care s-a zvonit ca vor sosi sunt laptopurile MacBook Pro de 14 si 16 inci, acestea s-ar putea lansa in trimestrul 2 sau 3 din 2021.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming de muzica cu 130 de milioane de abonati cu plata

De asemenea, compania din Cupertino, Statele Unite, ar putea lansa un Mac Pro mai compact cu propriul sau cip candva in 2021 sau 2022, conform unei noi stiri de Bloomberg. Ce parere ai despre stire? Crezi ca noul cip Apple Silicon al companiei din Cupertino, Statele Unite, il va depasi pe cel M1 actual din MacBook-uri?