fbpx

Cand va deveni operational avionul urias Airbus BelugaXL

Cand va deveni operational avionul urias Airbus BelugaXL

Compania Airbus a creat recent multa valva cu designul celei mai recente versiuni a avionului urias Beluga de transport, iar acum compania spune ca prima dintre cele cinci aeronave a terminat cu succes primul sau test de zbor.

Noul model BelugaXL a aterizat la Aeroportul International Toulouse-Blagnac din Franta dupa un zbor de circa 4 ore si 11 minute. Compania Airbus spune ca BelugaXL va fi supus unor teste de zbor de 600 de ore, pe parcursul a 10 luni, inainte de a deveni pe deplin operational undeva prin 2019.

CITESTE SI:  In ce aeroporturi vor aparea chioscuri Nintendo Switch

Designul este cu siguranta atractiv. Cand a introdus designul, Airbus a postat pe Twitter o imagine a aeronavei uriase. Aeronava se bazeaza pe avioanele A330-200 si a devenit cunoscuta ca Beluga.

Beluga ST este un avion urias de marfa produs de Airbus, avion pe care producatorul il foloseste pentru a transporta materiale catre uzinele sale unde fabrica avioane comerciale.

CITESTE SI:  Ce pret are noul laptop Acer Swift 7 foarte subtire si usor

Producatorul Airbus a construit succesorul lui Beluga ST, iar acesta a terminat primul sau zbor. Avionul urias BelugaXL are o capacitate de incarcare mai mare cu 30% fata de predecesorul sau.

Aceasta aeronava BelugaXL a incheiat primul sau zbor de la aeroportul Toulouse din Franta acum ceva vreme. Testul de zbor a fost un succes, ceea ce inseamna ca se va continua munca de dezvoltare a seriei Beluga.

Airbus intentioneaza ca BelugaXL sa fie pe deplin operational pana la jumatatea anului 2019. Aeronava in sine este foarte mare. BelugaXL are o greutate maxima de decolare de 227 de tone, cu capacitatea de a transporta 53 de tone de marfa.

CITESTE SI:  Alexa le-a permis altora sa te asculte din cauza unui defect

BelugaXL are o lungime de 63,1 metri, o inaltime de 18,9 metri si o anvergura a aripilor de 60,3 metri. Motoare Turbofan Trent 700 exhaustoare de la Rolls Royce sunt folosite pentru propulsarea acestui avion urias al Airbus.