fbpx
Cand va avea California numai autobuze electrice in orase

Cand va avea California numai autobuze electrice in orase

Oficialii din California au votat vineri pentru tranzitia completa a flotei publice de autobuze a statului catre electric in orase. Consiliul CARB a votat in unanimitate pentru ca statul California sa fie primul stat american cu un astfel de angajament.

California conduce inca o data in adoptarea unei politici mai ecologice in Statele Unite. Dupa ce a determinat ca panourile solare sa fie obligatorii pentru noile constructii acum nu foarte mult timp in urma, California a decis acum ca toate autobuzele de oras sa fie complet electrice pana in 2040.

CITESTE SI:  OPPO si Xiaomi ar putea lansa smartphone-uri cu recunoastere faciala in 2018

Agentiile de tranzit in masa din California vor fi obligate sa cumpere autobuze electrice incepand cu 2029, iar toate rutele publice de tranzit trebuie sa fie populate de acele autovehicule in 2040, in orase.

Intervalul de timp le ofera acestor agentii timp destul pentru a cumpara mii de autobuze electrice noi, astfel incat acestea sa adere la noua politica.

CITESTE SI:  De ce trenul de 600km/h al Chinei e mai rapid decat avioanele de 900km/h

Se asteapta ca peste 14.000 de astfel de autovehicule vor trebui sa fie cumparate pentru a se conform politicii. Un consiliu din California a votat in unanimitate ca acesta sa fie primul stat american care determina ca aceste autovehicule  sa fie obligatorii in orase.

Decizia vine dupa ani de zile in care acel consiliu a lucrat impreuna cu grupuri de sanatate publica. Aceasta noua regula va inlocui toate acele autovehicule publice din stat cu unele electrice sau pe hidrogen.

CITESTE SI:  Cum reuseste un profesor sa predea, desi e in carantina din cauza coronavirusului Wuhan

Astfel, California va avea un numar semnificativ de autobuze electrice care se deplaseaza pe soselele sale. Cu toate acestea, exista orase in alte parti ale lumii care au deja flote de autobuze cu zero emisii de dioxid de carbon.

Orasul Shenzhen din China are in prezent cea mai mare flota de autobuze electrice din lume. Este vorba despre vreo 16.000 de autovehicule.