Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

Ultima companie de pagere ramasa din Japonia anunta ca isi va inchide serviciul, dar nu imediat. Greu de crezut, dar consumatorii din Japonia au adoptat lent smartphone-urile.

Asta partial pentru ca telefoanele mobile tip clapeta din aceasta tara au fost mai populare fata de cele disponibile in alte parti ale lumii. Totusi, in prezent, aproape fiecare om adult a trecut la smartphone-uri, abandonand tehnologiile mai vechi.

Unii dintre voi ar putea fi suficient de tineri pentru a nu sti ca odata existau niste dispozitive de comunicare cunoscute ca pagere. Epoca celularelor, sa nu mai vorbim despre cea a smartphone-urilor, a marcat sfarsitul acestor dispozitive vechi.

CITESTE SI:  La ce sunt utile primele standarde mondiale pentru drone

Dar se pare ca Japonia a renuntat la pagere mai greu fata de restul lumii. Ultimul serviciu de pagere ramas din Japonia se inchide. Tokyo Telemessage Inc. este ultimul furnizor existent de servicii pentru aceste dispozitive din Japonia.

Furnizorul inca are in jur de 1500 de utilizatori care se bazeaza pe aceste dispozitive. Unii dintre acei utilizatori lucreaza in spitale, iar acolo aceste dispozitive au fost folosite de mult timp, iar asta pentru ca nu emit unde electromagnetice.

CITESTE SI:  Cum evita bretonul smartphone-ul Samsung Galaxy A8s anuntat oficial

Alti utilizatori probabil sunt mai in varsta si nu doresc inca sa renunte la aceste dispozitive. La urma urmei, peste 20% din populatia tarii are varste de peste 65 de ani.

Compania din Japonia le ofera insa o perioada de gratie. Nu va inchide brusc serviciul. Utilizatorii au timp pana in septembrie 2019 pentru a-si rezolva treburile cu pagerele, iar mai apoi aceste dispozitive nu vor mai putea folosi serviciul – pentru ca acesta se va inchide.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a cheltuit Apple pentru furnizorii americani anul trecut

Ultimii furnizori de servicii de pagere din Japonia – NTT DoCoMo si Okinawa Telemessage – si-au inchis serviciile pentru pagere in 2007, respectiv 2017. Tokyo Telemessage a fabricat ultimele sale astfel de dispozitive acum aproape doua decenii in urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *