Cand se va incheia suportul WhatsApp pentru Android Gingerbread

Cand se va incheia suportul WhatsApp pentru Android Gingerbread

WhatsApp este metoda preferata de comunicare a milioane de utilizatori din intreaga lume, iar un motiv este faptul ca aplicatia este disponibila pe multe versiuni ale sistemelor de operare. Cu toate acestea, intr-o postare recenta aflam ca WhatsApp a dezvaluit ca va incheia suportul pentru mai multe platforme in urmatorii ani.

Multi dintre voi probabil ca ati uitat de Android Gingerbread, dat fiind faptul ca a fost lansat cu multi ani in urma si ca sistemul de operare Android s-a schimbat semnificativ in aceasta perioada.

Cu toate acestea, avand in vedere natura fragmentata a Android, exista inca dispozitive care sunt propulsate de aceasta iteratie (Gingerbread) a sistemului de operare, iar WhatsApp – cel mai popular serviciu de mesagerie cross-platform din lume – doreste sa se asigure ca dispozitivele pot continua sa utilizeze serviciul si a promis ca va continua sa suporte Gingerbread pana in 2020.

CITESTE SI:  Smartphone-ul BlackBerry Motion a fost anuntat la GITEX Technology Week

WhatsApp are tendinta de a sustine sisteme de operare la care alte servicii au renuntat de mult timp. De asemenea, a continuat sa suporte Nokia Symbian S60 pana pe 30 iunie 2017.

BlackBerry OS, BlackBerry 10, Windows Phone 8.0 si mai vechi au fost suportate pana pe 31 decembrie 2017. Serviciul WhatsApp detinut de Facebook a confirmat prin blogul sau oficial ca va continua sa suporte Android Gingerbread versiunea 2.3.7 si versiuni mai vechi pana pe 1 februarie 2020.

CITESTE SI:  Motivul pentru care iOS 12 a fost adoptat mai rapid decat iOS 11

Prima versiune a Gingerbread a fost lansata in 2010, asa ca WhatsApp va suporta practic aceasta iteratie a sistemului de operare timp de un deceniu. Ultimele date Android ale Google arata ca doar 0,3% dintre dispozitivele existente ruleaza Gingerbread, dar avand in vedere ca intreaga platforma Android propulseaza peste un miliard de dispozitive, 0,3% reprezinta totusi un numar considerabil de utilizatori, asa ca are logica pentru WhatsApp sa continue sa suporte Android Gingerbread un pic mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *