fbpx
Cand jumatate din SUA va avea acoperire 5G, conform companiei Verizon

Cand jumatate din SUA va avea acoperire 5G, conform Verizon

Verizon tocmai a anuntat patru noi orase din SUA care vor primi retele 5G, dar acest operator de telefonie mobila este abia la inceput. Intr-un interviu, CEO-ul Verizon, Hans Vestberg, spune cand jumatate din SUA va avea acoperire pentru tehnologia mobila de a cincea generatie. Hans Vestberg a spus: “Cred ca asta se va intampla pana anul viitor”.

Operatorii de telefonie mobila din SUA si-au lansat retelele 5G in acest an. Dupa cum va puteti imaginea, in acest moment acoperirea este limitata la doar cateva orase, dar operatori precum Verizon lucreaza pentru a extinde rapid acoperirea in marile orase din SUA.

CITESTE SI:  Cu ce imbunatatiri mari ar putea veni iPhone-urile din 2020 ale Apple

CEO-ul Verizon, Hans Vestberg, crede ca jumatate din SUA va avea acoperire 5G pana anul viitor. Acel CEO a declarat pentru CNBC ca aproape jumatate din intreaga tara ar trebui sa aiba 5G pana in 2020.

Cu toate acestea, el a subliniat ca ar putea dura pana in 2024 pentru ca jumatate din populatia SUA sa aiba un smartphone compatibil pentru a profita de acele retele.

CITESTE SI:  Smartphone-urile care se pot incarca in cinci minute ar putea sosi anul viitor

Comentariile au venit dupa extinderea recenta a retelei 5G Verizon in patru orase suplimentare. Compania ofera acum acoperire in anumite zone din 9 orase printre care se numara Atlanta, Detroit, Indianapolis si Washington D.C.

Verizon si-a propus sa extinda acoperirea in peste 30 de orase pana la sfarsitul acestui an, orase printre care se numara Dallas, Boston, San Diego si Phoenix.

CITESTE SI:  Ce joc video de 90GB ajunge in Europa

Smartphone-urile 5G sunt in prezent destul de costisitoare in SUA. Adoptarea acestei noi tehnologii de retea de la Verizon va fi cu adevarat ridicata abia atunci cand smartphone-urile compatibile cu acoperirea 5G vor fi disponibile la preturi mai rezonabile. Acest lucru s-ar putea intampla in urmatorii ani. Se crede ca retelele de a 5-a generatie vor primi o baza considerabila de utilizatori pana in 2024.

Sursa imagine: Flickr.com